Norsunluurannikon tulokset MM-karsinnassa mitätöidään – absurdi tilanne poiki sääntömuutoksen

Norsunluurannikko pelaa MM-karsintojen ottelut oppimismielessä, mutta virallisiin tuloksiin ne eivät jää. Kuva: IFF

Norsunluurannikko pelaa MM-karsintojen ottelut oppimismielessä, mutta virallisiin tuloksiin ne eivät jää. Kuva: IFF

MM-karsintoihin osallistuva Norsunluurannikko pelaa kaikki ottelut karsintaturnauksessa, mutta sen tulokset mitätöidään, kertoo Kansainvälinen salibandyliitto IFF.

 IFF ilmoitti päätöksestä verkkosivuillaan. Syy on se, että Norsunluurannikon maalivahtina Sveitsi-ottelussa pelannut Marcel Wajda ei ollut merkittynä Norsunluurannikon alkuperäiselle pelaajalistalle, eikä tästä syystä ole IFF:n sääntöjen mukaan edustuskelpoinen.

Norsunluurannikko aloitti turnauksen tänään torstaina häviämällä Sveitsille 0-51. Maalivahti Wadjalle merkittiin ottelussa 30 torjuntaa.

Pääkallo.fin Joel Siltanen julkaisi jo ottelun aikana näkökulmakirjoituksen aiheesta.

Norsunluurannikko sai karsintaturnaukseen Slovakiaan kokoonpanon, jossa on vain yksi maalivahti ja kuusi kenttäpelaajaa. IFF:n tiedotteen mukaan syy tälle on se, että kaikille pelaajille ei myönnetty Schengen-viisumia.

Liitto päätti kuitenkin antaa Norsunluurannikon pelata turnaus loppuun ”joukkueen kehittymisen ja oppimisen kannalta”, mutta otteluiden tuloksia ei huomioida lohkon sarjataulukkoon.

– On erittäin valitettavaa, että Norsunluurannikko ei saanut koko joukkuetta mukaan tapahtumaan. IFF:n mielestä Afrikan salibandyn tulevaisuudelle on edelleen erittäin myönteistä, että Norsunluuranikon joukkue on pystynyt saapumaan Slovakiaan saadakseen käsityksen, mistä MM-karsinnoissa on kyse. Norsunluurannikko on ollut vahva tekijä salibandyn kehittämisessä etenkin Länsi-Afrikassa, Kansainvälisen salibandyliiton pääsihteeri John Liljelund sanoi IFF:n julkaisemassa uutisessa.

Tilanne on myös poikimassa muutoksen Kansainvälisen salibandyliiton kilpailusääntöihin. Jatkossa virallisiin IFF:n tapahtumiin osallistuminen vaatii vähintään 12 pelaajan kokoonpanon.