Liigat

Salibandyliigassa superyllätysten sunnuntai – OLS kaatoi Classicin, Welhot TPS:n

26.01.
2020
Liigat

OLS päätti kahdeksan ottelun tappioputkensa kaatamalla Classicin. Kuva: Ari Arola

Salibandyliigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua, joista jokainen päättyi yllättävään kotivoittoon.

Illan suurin pommi nähtiin Oulussa. Viimeksi marraskuussa voittanut, sittemin kahdeksan peliä peräjälkeen hävinnyt OLS voitti Classicin loppulukemin 8–5.

OLS käytti tilaisuutensa tehokkaasti hyväkseen. Classic-vahti Lassi Toriseva torjui vain viisi kertaa. Kahden erän jälkeen isännät olivat ampuneet neljästi maalia kohti tehden kolme maalia. OLS:n sankarina kunnostautui hattutempun nakuttanut Asla Veteläinen.

Classic koki ensimmäisen vierastappionsa runkosarjassa sitten syyskuun 2017.

Jymypaukku nähtiin myös Kuopiossa. TPS-luotsi Janne Kainulaisen paluu vanhalle työpaikalle ei mennyt nappiin. Sarjapaikastaan taisteleva Welhot yllätti TPS:n 8–4. Welhot onnistui laajalla rintamalla, sillä viisi pelaajaa vietti kahden tehopisteen iltaa.

Voitto nosti Welhot neljän pistettä sarjajumbo Steelersin edelle. Samalla kuopiolaiset ottivat ensimmäisen voittonsa playout-viivan yläpuolella olevaa joukkuetta vastaan. Kotietua jahtaavan TPS:n kuuden ottelun voittoputki katkesi ja se jatkaa sarjassa kuudentena.

Lahdessa LASB piti pudotuspelihaaveita yllä, kun se kaatoi ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan SPV:n. Seinäjokiset johtivat avauserän jälkeen 2–0, mutta hävisivät seuraavat kaksi erää tylysti 0–6. Santtu Pohjonen napsi LASB-maalilla komeat 31 torjuntaa. SPV:n kokoonpanosta uupui lauantaina Tapiolassa loukkaantuneet Eero Kosonen ja Henri Myllymäki.

LASB nousi voitolla neljän pisteen päähän Happeesta. SPV taas jatkaa seitsemännellä sijalla. Viime kauden pronssijoukkue on voittanut edellisestä kymmenestä pelistään vain neljä.

Illan tulokset Salibandyliigasta:

LASB–SPV 6–2
OLS–Classic 8–5
Welhot–TPS 8–4

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira