Murskaava esitys – Classicille kolmas perättäinen Suomen Cupin voitto

Classic juhlii kolmatta perättäistä Suomen Cupin voittoaan. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Classic juhlii kolmatta perättäistä Suomen Cupin voittoaan. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Nokian KrP ja Tampereen Classic pelasivat lauantaina salibandyn miesten Suomen Cupin voitosta Tallinnassa. Täysi areena eli 1050 katsojaa näki, kun Classic murjoi KrP:n nurin loppulukemin 10-2.

KrP aloitti ottelun vahvasti ja vyörytti avauskympillä peliä Classicin päätyyn huutosakkinsa säestyksellä. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen Mikko Immonen naulasi reboundista nokialaiset johtoon. Classic sai kuitenkin pelin juonesta pikku hiljaa kiinni. Kakkosviisikko syötteli huippupaikan Konsta Tykkyläiselle, joka tasoitti pelin kellon näyttäessä 12.30.

Toinen Classic-osuma syntyi 1,5 minuuttia myöhemmin, kun KrP-puolustus hassasi pallon Nico Salolle keskialueella, ja sentteri purjehti maalintekon vakuuttavalla viimeistelyllä. Classicin maalitehtailu ei jäänyt siihen, vaan ajassa 18.36 Sami Johansson pääsi laukaisupaikkaan, ja laatukuti vei tamperelaiset 3-1-johtoon.

KrP:lla oli hyvä hönkä päällä varsinkin avauskympillä, mutta Classic petrasi reippaasti toisella kympillä. Tamperelaisten pallollinen peli oli maltillista ja laadukasta, eikä KrP:kaan juuri heikommaksi jäänyt, vaan pelasi pääosin vahvan erän. Classicin Lassi Toriseva otti useita hyviä torjuntoja avauserässä.

Toisessa erässä kentällä olikin sitten enää yksi joukkue. Pallo pomppi ajoittain onnekkaastikin verkkoon, mutta Classicin kuuden maalin erä ei jättänyt mitään kyseenalaistettavaa joukkueiden paremmuudesta kaksikymppisen aikana. Mikko Leikkanen (2), Johansson (2), Eetu Sikkinen ja Oskari Heikkilä takasivat maaleillaan Classicin 9-1-johdon ennen päätöserää. Pallollisesti Classic pyöritti KrP:ta erittäin mallikkaasti toisessa erässä.

Kolmannessa erässä maalintekotahti hidastui. KrP:n kannalta valopilkku oli Joona Rantalan loistokas esityö alivoimalla, jonka Henri Johansson päätti verkon perukoille. Classic osui vielä kertaalleen ylivoimalla, eikä jäähyjen värittämällä kolmannella erällä ollut enää sen suurempaa merkitystä. Classicin tehopelaajia olivat eritoten Johansson (3+2) ja Leikkanen (2+1). Toriseva esiintyi vakuuttavasti maalillaan läpi ottelun.

Ottelutilastot