SB-Pro juhlii Suomen Cupin voittoa Tallinnassa – PSS taipui tiukassa kamppailussa

Kuva: Pääkallo.fi

Kuva: Pääkallo.fi

PSS ja SB-Pro kohtasivat lauantaina salibandyn naisten Suomen Cupin finaalissa Tallinnassa. SB-Pro juhlii Suomen Cupin voittoa 4-3-voiton myötä.

PSS sai otteluun unelmalähdön. Vain 18 sekuntia oli pelattu, kun Fanny Holmberg pääsi iskemään vapaasta paikasta porvoolaiset johtoon. PSS:n vahva jylläys jatkui, kun Ella Holmberg naulasi pallon verkkoon ensin maalin kulmalta ja sen jälkeen vielä toistamiseen viiden minuutin kohdalla kauempaa. SB-Pro otti aikalisän tuossa vaiheessa.

Loppuerästä SB-Pron prässi rupesi puremaan ja paikkojakin syntyi. Ajassa 17.34 Marjut Kinnunen kavensi tilanteeksi 3-1 ja niistä lukemista lähdettiin erätauolle. Vahvan alun jälkeen PSS:lla oli ajoittaisia vaikeuksia pallollisessa pelissä loppua kohden.

Toinen erä lähti siitä mihin se avauserässä pitkälti jäi. SB-Pron Mirja Hietamäki iski siskonsa Lauran syötöstä 3-2-kavennuksen parin minuutin pelin jälkeen. Ennen pelin puoliväliä sama peluri iski pelin tasoihin läpiajosta. Hietamäki viimeisteli vielä hattutempun Meri-Helmi Höynälän mainiosta syötöstä, joten peli kääntyi myös numeroiden valossa Pron hyväksi toisessa erässä.

PSS:lla on vaikeuksia hyökkäykseenlähdössä poislukien ykkösviisikko, joka pystyi edelleen ajoittain luomaan laatupaikkoja. SB-Pro vei vastustajaa myös fyysisessä pelissä.

Kolmoserässä PSS sai luotua hyvää painetta SB-Pron päähän. Vaikean alun jälkeen Tiltu Siltanen kuitenkin paransi otteitaan ja otti varsinkin kolmoserässä useita hyviä torjuntoja. 48 sekuntia ennen loppua PSS otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta SB-Pro piti pintansa. Ottelun hahmo oli kolmesti maalannut Mirja Hietamäki.

Ottelutilastot