SB-Pro NLA:n runkosarjan voittoon – näin kausi jatkuu

SSRA karsii, TPS jatkaa sijoitussarjassa. Kuva: Anssi Koskinen

SSRA karsii, TPS jatkaa sijoitussarjassa. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten liiga A:n runkosarja pelattiin loppuun sunnuntaina. Runkosarjan selkeä voittaja oli viime kauden mestari SB-Pro.

Sijoitussarja A:han SB-Pro saa seuraa PSS:sta (2.) ja EräViikingeistä (3.). Sijoitussarja B:ssä toisiaan mittaavat Koovee (4.), Classic (5.) ja TPS (6.). NLB-joukkueita vastaan karsivat toiseksi viimeiseksi jäänyt SSRA (7.) ja pahnanpohjimmainen Pelicans (8.). SSRA kohtaa jatkopeleissä O2:n ja Pelicans FBC Loiston.

NLA:n runkosarjan pistepörssin voitti EräViikinkien Taru Nordman (22+20=42). Kakkosena oli TPS:n Laura Rantanen (21+16) ja kolmosena saman seuran Milla Nordlund (18+19).

NLB:n runkosarja ei ole päättänyt vielä vaan sen päätöskierrokset mitellään viikon päästä. Ohessa kerrotaan vielä tarkemmin miten kausi jatkuu naisten liigassa.

Runkosarjan jälkeen

NLA:n sijoille 1.-3. sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitussarja A:ssa kaksinkertaisen sarjan keskenään, samoin runkosarjan sijoille 4.-6. sijoittuneet sijoitussarja B:ssä. Sijoitussarjoissa pelataan kaksinkertainen sarja eli 4 ottelua/joukkue ja näissä ratkaistaan joukkueiden sijoitus ryhmän sisällä pudotuspeleihin lähdettäessä. Runkosarjassa saavutetut pisteet jäävät voimaan.

Pudotuspelikarsinnassa NLA:n 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet karsivat NLB:n 1. ja 2. sijoittuneiden joukkueiden kanssa kahdesta viimeisestä paikasta pudotuspeleihin sekä paikasta NLA:han kaudeksi 2020-21. Otteluparit ovat (paras viidestä, kotietu ensin mainitulla):

NLA 7. – NLB 2.
NLB 1. – NLA 8.

Liigakarsinnan 1. vaiheessa NLB:n sijoille 5.-8. sijoittuneet joukkueet pelaavat sarjassa säilymisestä. Otteluparien häviäjät karsivat liigapaikastaan. Otteluparit ovat (paras kolmesta, kotietu ensin mainitulla):

NLB 5. – NLB 8.
NLB 6. – NLB 7.

Pudotuspelit

Pudotuspeleihin sijoitussarja A:n voittaja saa valita vastustajansa sijoitussarja B:n 2.- 3. sijoittuneista sekä pudotuspelikarsintojen voittajista. Sijoitussaja A:n 2. sijoittunut saa valita vastaustajansa valitsematta jääneistä, seuraavaksi sijoitussarja A:n 3. sijoittunut ja sijoitussarja B:n voittajalle jää vastustajaksi valitsematta jäänyt joukkue.

Naisten Salibandyliigan puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä (3 voittoa) ja finaalit paras seitsemästä -järjestelmällä (4 voittoa). Pronssimitalit ratkaistaan yksittäisessä pronssiottelussa.

Kevään jatkopelien alustavat pelipäivät (päivitetty 1.11.2019)

Sijoitussarjat: la 22.2., su 23.2., la 29.2., su 1.3., la 7.3. ja su 8.3.
Pudotuspelikarsinnat: la 29.2., su 1.3., ke 4.3., tarvittaessa la 7.3. ja su 8.3.

Puolivälierät: la 14.3., su 15.3., ke 18.3. ja tarvittaessa la 21.3. ja su 22.3.
Välierät: la 28.3., su 29.3., ke 1.4. ja tarvittaessa la 4.4. ja su 5.4.
Finaalit: to 9.4., la 11.4., ma 13.4., ke 15.4. ja tarvittaessa la 18.4., ma 20.4. ja ke 22.4.

Liigakarsinnan 1. vaihe: la 7.3., la 14.3. ja tarvittaessa su 15.3.
Liigakarsinnan 2. vaihe: la 28.3., su 29.3. ja tarvittaessa la 4.4.