Toriseva ei tärissyt cupin finaalissa: ”Siitä sai buustia loppupeliin”

Lassi Toriseva loisti cupin finaalissa. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Lassi Toriseva loisti cupin finaalissa. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Tampereen Classic nappasi kolmannen perättäisen salibandyn Suomen Cupin voiton murjomalla Nokian KrP:n Tallinnassa lukemin 10-2. Täysi (1050 katsojaa) TalTech Spordihaal näki lopulta melko yksipuolisen esityksen.

Aivan täysi näytösottelu ei ollut kuitenkaan kyseessä, sillä KrP pisti hyvin kampoihin varsinkin avauserässä. Ensimmäisellä kympillä KrP jopa hallitsi, mutta Classicin pallonhallintavaihde vei mehut ja Suomen mestari iski maalipaikoistaan tehokkaasti. Toisen erän alun salamamaali taisi hiipiä nokialaisten selkärankaan aika pahasti, eikä joukkue toipunut enää taistelemaan ottelun voitosta. Toinen erä meni Classicille 6-0 ja peli oli käytännössä pelattu.

– Ensimmäinen erä oli sellainen, että KrP olisi voinut iskeä, jos olisi iskenyt. Me tehtiin tehokkaasti maalit siinä ensimmäisessä erässä. En tiedä mitä siinä toisessa erässä tapahtui, kun en sählystä kauheasti ymmärrä, mutta varmaan aika hyvin pelattiin, Toriseva kertasi ylivoimaista finaalivoittoa.

Toriseva torjui maalillaan erittäin vakuuttavasti ja masensi KrP:ta varsinkin alun rynnistyksen aikana. Verkkoon upposi lopulta vain kaksi palloa koko pelissä.

– Sen ensimmäisen erän kun klaarasi niin kahdessa viimeisessä erässä ei ollut kauheasti tekemistä. Viivasta tuli muutama ”ohjuri” alkupuolella, niin oli hyvä, että ne sai napattua ja siitä sai buustia loppupeliin. Sellaisia nämä pelit monesti ovat, että se yksi vaikea kohta pitää selvittää niin joukkue hoitaa loput, Toriseva kommentoi otteitaan.

Tammikuu oli Classicille melkoista tervanjuontia. Champions Cup päättyi puolivälieräpettymykseen, ja joukkue hävisi Salibandyliigassa EräViikingeille sekä suurena yllätyksenä OLS:lle.

– Paha sanoa mistä se kiikasti. P***aahan se oli aika lailla pelaamisen kannalta. Ehkä harjoittelukin vaikutti, vaikka totta kai harjoiteltiin, niin ehkä laadullisesti se oli aika huonoa. Harjoittelu ei ollut niin terävää kuin mitä sen pitäisi olla varsinkin Champions Cupin huippupelejä ajatellen.

– Champions Cupin jälkeen on myönnettävä siitä ErVi-pelistä, että itse en ollut henkisesti sillä tasolla, että olisi voinut pelata huippupelejä ja heikostihan se sitten menikin, Toriseva kertoi avoimesti.

Viime viikonloppuna Classic kaatoi TPS:n, mutta cupin finaalipeli oli yksi joukkueen parhaita esityksiä koko kaudella.

Mistä rentous löytyi tänään?

– Varmaan tuosta laivaretkestä, Toriseva naurahti.

– Meillä tehdään niin kuin käsketään,ja silloin kun keskitytään niin silloin keskitytään. Ei tämä jengi mitään pumppaamista tarvitse peleihin, että kaikki kyllä tietävät mitää pitää tehdä ennen peliä. Siitä se varmasti tulee, että kun oli tällainen tärkeä peli, niin kaikki taas tiesi mitä pitää tehdä.

Cupin finaalit pelattiin tänä vuonna ensimmäisen kerran Tallinnassa. Toriseva kiitteli tapahtumaa, mutta antoi vähän pyyhkeitäkin järjestelyistä.

– Oli kiva pelata. Tämä oli sellainen sympaattinen halli. Ei mikään hirveä mausoleumi. Tonni väkeä ja mökki täynnä niin oli oikeasti aika makea meininki.

– Ehkä tuolla taustalla oli vielä sellaisia asioita joita pitäisi järjestää paremmin. En tiedä kuka on varannut ja mitä, mutta niissä asioissa riittää vielä parannettavaa, jos näitä tehdään vielä ensi kaudella tai tulevina vuosina. Sellaisia juttuja voisi vielä parantaa, jos tässä palautetta voi antaa, mestarivahti päätti.