Espoossa voittaja ratkesi taas jatkoajalla – Classic ja SPV siirtyivät kuskin paikalle

Indians otti toisen kiinnityksen espoolaisten välienselvittelyssä. Kuva: Joni Winsten / Indians

Liigan puolivälieriä pelattiin kolmen ottelun verran.

Espoon paikallisessa ratkaisua haettiin aiempien pelien tapaa jatkoajalta. Siinä ratkaisijaksi nousi Oilersista Indiansiin täksi kaudeksi siirtynyt Niko Laiti, joka pysäytti kellot aikaan 60.42.

Indiansin tehopelaajana kunnostautui Mikael Sievänen (2+0) ja kakkoskentän alla Santeri Toropaista paikannut Olli Arkkila (0+2).

Yleisöä Tapiolaan oli ahtautunut 994 katsojaa. Jäähalliin siirryttäessä Indians johtaa sarjaa voitoin 2–1.

Ottelun tilastot

Sarjan keskusteluun

SPV haki vierasvoiton Vantaalta. Seinäjokiset johtivat vauhdikasta ottelua kahden erän jälkeen jo 5–2, mutta EräViikingit kiri päätöserässä maalin päähän. SPV kuitenkin karisti helsinkiläiset viimeisen kolmen minuutin aikana ja nappasi selkeän 9–4-vierasvoiton.

SPV:n tehomiehinä kunnostautuivat kovaan playoffvireeseen yltynyt Joni-Arttu Sieppi (3+0) sekä Sami Koski (1+2). Rasmus Hasu torjui vierasjoukkueen maalilla 31 laukausta.

Voitto oli SPV:lle ensimmäinen vieraskentälle toista pudotuspelijoukkuetta vastaan sitten lokakuun alun. Seinäjokiset johtavat ottelusarjaa nyt voitoin 2–1.

Classic ja Happee jatkoivat sunnuntain vähämaalisina ja tälläkin kertaa ennakkosuosikin komennossa. Tamperelaiset ottivat 3–2-voiton.

Ottelun hahmo oli kahdesti osunut Eemeli Salin (2+0). Maalien lisäksi myös laukaukset maalia kohti olivat kortilla. Markus Laakso torjui Happee-maalilla 13 kertaa, kokoonpanosta uupunutta Lassi Torisevaa paikannut Pietari Jääskeläinen toisessa päässä 7 kertaa.

Classic johtaa ottelu sarjaa voitoin 2–1.