Liigat

Kailiala iski TPS:n 3-0-sarjajohtoon ajassa 79.52 – Hirvisuolta uskomaton viimeistely

11.03.
2020
Liigat

Miko Kailiala nousi kolmannen puolivälierän sankariksi. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP isännöi TPS:aa keskiviikkona miesten Salibandyliigan puolivälierien kolmannessa kohtaamisessa Tampereen Raholassa. TPS otti kolmannen kiinnityksen välieriin 5-4-jatkoaikavoitolla. Voittomaalin iski Miko Kailiala kahdeksan sekuntia ennen jatkoajan loppua.

Avausmaalin iski KrP:n Morics Krumins. TPS iski kuitenkin tasoihin jo pari minuuttia myöhemmin Ville Hirvisuon upealla viimeistelyllä. Maalia voit ihailla ohesta.

Avauserän jälkeen tilanne oli 1-1. TPS sai avauserässä myös jobinpostia kärkihyökkääjä Eero Jalon loukkaantumisen muodossa. Jalo ei palannut pelissä kaukalon puolelle.

Hirvisuo jatkoi maalitehtailuaan ylivoimalla toisessa erässä. Juuri ennen erän puoliväliä Joona Rantala iski kuitenkin ylivoimalla kotijoukkueen tasoihin. Tasoitus lämmitti vain 10 sekuntia, kun Waltteri Vesterinen naulasi turkulaiset jälleen johtoon.

Komean viimeistelyn esitti myös Rantala taiteilemalla KrP:n tasoihin kakkoserässä. Kolmanteen erään mentiin lukemissa 3-3.

Viimeisellä kympillä TPS pääsi onnekkaastikin johtoon, kun pallo kimpoili sisään Kruminsin jalasta. Kaksi ensimmäistä otteluparin taistoa päättyi TPS:n 4-3-voittoihin varsinaisella peliajalla, mutta tällä kertaa Henri Johansson iski KrP:n tasoihin ja jatkoajalle pari minuuttia ennen loppua. Johansson seurasi tilanteessa Rantalan ohi menneen kudin esimerkillisesti.

Jatkoajalla paikkoja oli reippaasti molemmissa päissä. Rankkarikisa oli erittäin lähellä, mutta Kailiala sutaisi päädystä kimmonneen paluupallon kimmokkeen kautta verkkoon kahdeksan sekuntia ennen jatkoajan loppua. Molemmissa päissä maalivahdit Oskari Fälden (TPS) ja Miro Tuomala (KrP) olivat koko ottelun ajan huippuiskussa. Pistetilastoissa Rantala (2+1) oli ottelun hahmo.

Välieräpaikka vaatii neljä voittoa, joten sarja on katkolla perjantaina Turussa.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen