Ulkomaat

Ruotsi teki ratkaisunsa – mitalit jakoon runkosarjan tilanteen perusteella

21.03.
2020
Ulkomaat

Storvretalle annettiin hopeamitalit runkosarjan perusteella. Kuva: Martin Flousek/IFF

Ruotsissa salibandykausi on ohi ja syynä on koronavirustilanne. Pudotuspelit ja muut ratkaisuottelut jäävät pelaamatta. Liitto teki kuluvaa kautta koskevat ratkaisunsa runkosarjojen perusteella

Ruotsin salibandyliitto tiedotti päätöksistä verkkosivuillaan.

Naisten liigan runkosarjasssa ehdittiin pelata 24 ottelukierrosta 26:sta. Keskeytyshetkellä sarjaa johtanut IKSU julistettiin Ruotsin mestariksi. Sarjakakkosena ollut Pixbo Wallenstam IBK saa hopeaa ja KAIS Mora IF pronssia. Suomalaisduo Veera ja Oona Kauppi saavutti täten Ruotsin mestaruuden.

Miehissä osa joukkueista sai pelattua 32 ottelun runkosarjan loppuun, osalla se jäi yhtä ottelua vaille. Naisten tavoin liitto julisti mestarin ja muut mitalistit myös miehissä runkosarjan tilanteen perusteella. IBF Falun, hopeaa Storvreta IBK:lle ja Pixbo Wallenstam IBK:lle.

Putoajan paikoilla sarjassa olleet putoavat ensi kaudeksi sarjatasoa alemmas, ja vastaavasti nousijan paikoille olleet saavat ensi kaudeksi paikan ylemmältä tasolta.

Ruotsin salibandyliiton puheenjohtaja Märit Bergendahl kertoi liiton uutisessa, että ratkaisut perustuvat Ruotsin salibandyliiton kilpailusääntöihin ja edellisen kilpailukongressin päätöksiin.

Kilpailuvaliokunta ratkaisi asiat ylimääräisessä kokouksessa. Bergendahl perusteli, että kun karsintoja ei pystytä järjestämään, sarjojen voittajat täytyy nostaa ylös ja putoajan paikoille jääneet joukkueet pudottaa alas.

Sveitsissäkin ratkaisuja

Sveitsissä puolestaan tehtiin ratkaisu, että koronan vuoksi keskeytyneen kauden joukkueista yksikään ei putoa tai nouse niissä sarjoissa, joissa käytössä on karsinnat, jotka jäivät siis nyt pelaamassa. Tämä koskee myös korkeimpia sarjoja NLA:ta ja NLB:tä. Sveitsissä ratkaisua perusteltiin urheilullisella tasapuolisuudella.

Niissä Sveitsin sarjoissa, joissa on käytössä suorat putoamiset ja nousut, ratkaisut tehtiin ottelukohtaisen pistekeskiarvon perusteella. Täältä lisätietoa Sveitsin ratkaisusta.

Suomen salibandyliitto pohtii parhaillaan, miten tämän kauden sarjojen loppusijoitukset, nousemiset ja putoamiset ratkaistaan, ja on luvannut ilmoittaa ratkaisuista maaliskuun loppuun mennessä.

Juttua muokattu 21.3. klo 13.35: Täsmennetty ratkaisuja koskien Sveitsin sarjoja.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola