Timonen huolimattomasta esityksestä: ”Ehkä ’kirkkaat valot’ aiheuttivat sen”

Petri Timonen myönsi, että Indiansin pudotuspelijuna käynnistyi yskähdellen. Kuva: Juhani Järvenpää

Petri Timonen myönsi, että Indiansin pudotuspelijuna käynnistyi yskähdellen varsinkin pallollisen pelin osalta. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers ja Westend Indians aloittivat puolivälierien derbysarjan perjantaina Espoossa. Oilers voitti pelin jatkoajalla 1070 silmäparin edessä maalein 7-6 .

Vaikka peli oli numeroiden valossa tiukka niin kotijoukkue oli kuskin paikalla varsinaisella peliajalla. Avauskympillä Oilersin prässi ja pallonhallinta tuskastutti Indiansia. Avauserä päättyi 1-1 osin Indians-vahti Severi Hopsun hyvien otteiden ansioasta.

Indians-luotsi Petri Timonen ei myöntänyt, että kotijoukkueen alkurynnistys olisi tullut vieraille ainakaan yllätyksenä.

– Oltiin valmistauduttu siihen mitä vastustajalta tulee, mutta alussa ei kyllä ihan päästy omalle tasolle. Alussa jäi meidän suoritus vähän piippuun. En tiedä menikö sitten jännityksen piikkiin, vai mistä kiikasti, Timonen avasi pelin jälkeen.

Toinen erä oli Indiansin kannalta vielä vaikeampi. Läpi ottelun Oilers tarjosi hyvää pumppuprässiä jos Indiansin peli vähänkin pysähtyi. Toisessa erässä Indians-valmennus reagoi melko vahvasti ja pudotti kolmosketjun vilttiin Oilersin 2-2-tasoituksen jälkeen. Koko erän Indians taisteli hieman köysissä ja itse asiassa vaikutti jo hiukan väsähtävän loppua kohden.

– Siinä kun tuli vaikea hetki niin yritettiin saada se jollain keinolla katkaistua. Ei siinä sen kummempaa, Timonen kertoi tiivistyksestä.

Kolmanteen erään mennessä Oilers johti 4-2 ja Indians palasi takaisin kolmen viisikon peliin.

– Pitäähän tätä tietysti ajatella myös isossa kuvassa, eikä se ollut minkään sortin epäluottamuslause sille yhdelle kentälle. Tarkoitus oli vain katkaista heikko hetki. Tässä pitää kuitenkin ajatella sitä, että edessä on pitkä sarja ja meidän pitää pystyä rullaamaan kolmella kentällisellä.

Ennakkoasetelmiin nähden oli mielenkiintoista, että Indians vei juuri kolmoserän 4-2. Siinä peli aaltoili kaikkein vahvimmin, ja Indians pyrkii usein nimenomaan pelin kontrolliin. Nousu oli lopulta komea, sillä 6-5-kavennus syntyi kolme minuuttia ennen loppua rankkarista ja Otto Lehkosuo toi joukkueen tasoihin 14 sekuntia ennen päätöstä.

– Kolmannessa erässä saatiin vähän leukaa ylös. Siinä parani enemmän asennepuoli kuin järkipuoli. Tai ei nyt ehkä asenne, mutta sellainen taistelutahto saatiin viritettyä päälle. Mentiin kolmoserä enemmän sen varjolla loppuun asti ja se riitti tasoitukseen asti, Timonen pohti.

Pallollinen hallinta on ainakin se mihin Indians yleensä pyrkii. Nyt joukkue teki tukuittain pallollisia virheitä ja osin hyvin helppojakin. Nämä johtivat myös maaleihin. Toinen juttu oli se, että kun joukkue pääsi Oilersin päätyyn niin ihan kärkitason pelaajatkin tekivät usein liian nopeita ja suorasukaisia ratkaisuita. Yllättävän usein ratkaisu oli sokkolaukaus päin vastustajaa tai muualle, mistä se ajautui Oilersille.

Kentällä nähtiin äärimmäisen huolimaton Indians. Oletko samaa mieltä?

– Kyllä, ehdottomasti. Meillä pomppi tänään aika paljon ja tuli sellaisia asioita eteen, joita ei nyt vähään aikaan ole tullut. Ehkä ”kirkkaat valot” aiheuttivat sen, Timonen myönsi.

Jos kaikki maailman kliseet otetaan käyttöön niin sarjahan on 1-0, ja jatkoon mennään neljällä voitolla. Toinen peli starttaa joka tapauksessa tilanteesta 0-0. Perjantailta Indians voinee ottaa mukaan ainakin kolmannen erän henkisen kasvun, mutta pelillisesti parannettavaa jäi roimasti.

– Ei tässä ole mitään hätää. Mentaalisesti jatketaan siitä mihin kolmoserässä jäätiin ja sitten painotetaan huolellisuutta sekä muuta, niin kyllä tämä on ihan meidän näpeissä, Timonen vakuutti.