Liigat

Tyrkäs ottaa vetovastuun Lahdessa – ”Ensi kausi on LASBin historian paras”

02.04.
2020
Liigat

Ilja Pantzar ei jatka LASBin päävalmentajana. Uusi pääkäskijä löytyi valmennusryhmästä. Kuva: Juhani Järvenpää

Lahdesta ponnistava Salibandyliigan joukkue LASB tiedotti keskiviikkona, että sen ensi kauden päävalmentaja on Kalle Tyrkäs.

Seura teki Tyrkäksen kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Valmennusryhmään kuuluvat myös Henri Vilen, Janne Eerola ja Jaakko Kivelä (fysiikkavalmennus). Valmennusryhmää saatetaan vielä täydentää.

– Mukava jatkaa tutussa ympäristössä tuttujen pelaajien ja valmentajien kanssa. Viime kausi oli meiltä nousujohteinen ja siitä on hieno jatkaa eteenpäin kun pelit taas alkavat. Ensi kaudeksi on muodostumassa vahva ja potentiaalinen jengi missä on hieno olla mukana. Isossa kuvassa olemme pelillisesti hyvällä tiellä ja nyt aletaan hieromaan niitä pieniä asioita entistäkin paremmiksi.

– Se lähtee yksilöiden kehittämisestä sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Koko maailmaa tällä hetkellä ravisteleva koronavirusepidemia tietenkin vaikuttaa moneen käytännön asiaan joukkueurheilussa – pyrimme kuitenkin valmistautumaan tulevaan kauteen niin hyvin kuin se vain on mahdollista epidemian asettamat rajoitukset huomioiden. Kova luottamus on siihen, että ensi kausi on LASBin historian paras, Tyrkäs kommentoi tiedotteessa.

Urheilutoimenjohtaja Teemu Varis kommentoi pitkän linjan LASB-tekijän päävalmentajasopimusta seuraavasti.

– Seura valitsi Kallen päävalmentajaksi seuraavaksi kahdeksi kaudeksi erityisesti tulevaisuuteen katsoen. Kalleen kitetytyy tärkeimmät lasbilaiset perusarvot: avoimuus sekä välittäminen. Pitkän linjan lasbilainen johtaa seuran pitkäjänteistä työtä jälleen muutaman askeleen eteenpäin. Olemme hyvin tyytyväisiä päästessämme hänen kanssa sopimukseen.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen