Liigat

Seppo Pulkkinen on eläköitymässä, mutta jatkaa valmennusuraansa

19.05.
2020
Liigat

Seppo Pulkkinen jatkaa O2:n peräsimessä. Kuva: Esa Jokinen

NLB:n O2-Jyväskylä uutisoi viime viikolla, että sen päävalmentaja Seppo Pulkkinen jatkaa tehtävässään. Pulkkinen on solminut seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Kokenut valmentaja on eläköitymässä rehtorin virastaan siviilissä, mutta valmennuspuolella hän ei ole eläköitymässä.

– Lähtökohdat ovat nyt hyvät. Meillä on 25 pelaajan hyvä ryhmä. Tavoitteena on saada kasaan tiivis, hyvähenkinen ja taisteleva joukkue, joka lähtee liikkeelle oikean kilpaurheilun filosofialla ja haluaa kehittyä. Jokaisen pelaajan pitää päättää, haluaako tosissaan mitata, mihin hänestä on pelaajana. Se vaatii sitoutumista urheilijan elämään. Tärkeintä ei ole se, mitä teemme harjoituksissa, vaan se, mitä teemme niiden välisenä aikana. Jatkossa aion itse panostaa enemmän ryhmädynamiikkaan liittyviin asioihin, Pulkkinen kommentoi joukkueen tilannetta.

O2 oli viime kaudella NLB:n toiseksi paras, mutta ei noussut karsinnoista NLA-kahdeksikkoon. Pulkkisella oli ilmeisen vahva mielipide viime kaudella uutena lanseeratusta sarjajärjestelmästä.

– Mietin, viitsinkö lähteä mukaan tuollaiseen pelleilyyn. Harmittaa (verbi muutettu) tuo sarjajärjestelmä. Mutta eihän se ole pelaajien eikä seuran vika, Pulkkinen sanoitti O2:n kotisivuilla.

O2:n valmennustiimissä vaikuttavat myös Jaakko Saavalainen ja Jere Viljanmaa. Happeen kanssa miesten Suomen mestaruuden aikoinaan voittanut Pulkkinen on yksi maan kokeneimmista salibandyvalmentajista. Valmentaminen ei ole näillä näkymin loppumassa aivan heti.

– En ehdi bingoon enkä iltapäivätansseihin. Minulla on projekteja yliopiston kanssa ja kirjaprojekti muhimassa. Valmentamistakaan en voi lopettaa. Hulluksihan sitä tulisi – tai vielä hullummaksi!

O2:n uutinen (Pulkkisen haastattelu sivun alhaalla)

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen