Liigat

Top 5: F-liigan parhaat keskushyökkääjät

19.09.
2020
Liigat

Maajoukkueesta tutut Nico Salo ja Jani Kukkula kuuluvat sarjan sentterieliittiin. Kuva: Esa Takalo

Laatusenttereistä ei ole koskaan ylitarjontaa. Ketkä ovat sarjan parhaat keskikaisten sahaajat?

5. Joona Rantala, Nokian KrP

Rantala on pelannut niin laidassa kuin keskellä, viime vuosina enemmän oikealla. Harjoituspelien perusteella Näädän nuori tähtihyökkääjä on kuitenkin istutettu keskikaistalle – pelipaikalle, jonne Petteri Nykkykin toivoi Rantalan asettuvan. 130 pistettä kahdella edelliskaudella takonut taituri on sarjan parhaita yläkolmanneksen pelaajia. Sentterin tontti saattaa sopia Rantalalle laiturin paikkaa paremmin nyky-Näädässä. Aiemman kaaoksen sijaan KrP pyrkii kontrolloimaan pelejä enemmän pallolla, jolloin Rantalakin pitäisi päästä enemmän kuulaan kiinni.

4. Justus Kainulainen, Oilers

Viime kausi päättyi polvivammaan jo marraskuussa ja kuntoutus jatkuu vielä tämänkin kauden alussa. Ominaisuuksiensa puolesta Kainulainen on edelleen enemmän laituri kuin sentteri, mutta kun mies kerran keskikaistalla pelaa, lienee perusteltua sijoittaa 21-vuotias huippuhyökkääjä sentterilistalle. Hurja laukaus on viuhunut maaliverkkoon yli maalin peliä kohti kahdella viime kaudella Oilersissa. Kainulainen on hyvin pelissä sisällä ja aina pallon saadessaan vaarallinen.

3. Jani Kukkola, EräViikingit

Kukkola on Ruotsista palattuaan iskenyt neljällä kaudella 37, 38, 36 ja viime kaudella 39 pistettä. Jälki on siis ollut pisteiden valossa tasaista. Viime kaudella Kukkola kuitenkin nosti pelillistä profiiliaan, joka oli aiemmin laskenut hitaasti, mutta varmasti. Sitä kuvastaa teholukeman pompsahtaminen +8 lukemaan +28. Kukkola on edelleen kovassa kunnossa, mutta ei dominoi enää samalla tavalla ylivertaisella liikkeellään. Ennemminkin 34-vuotias sentteri hurmaa peliälyllään.

2. Nico Salo, Classic

Lajin kansikuvapoika iski viime kaudella piste-ennätyksensä 17+23=40. Teholukema oli alati nöyrä: +83. Salon kokonaisvaltaisuutta on kehuttu jo vuosia, mutta Classic-hyökkääjä on saanut pontta myös pallolliseen peliinsä. Salo tallaa jokaisen kentän neliön ja tuntuu ehtivän joka paikkaan. Sen takia Eemeli Salin-Sami Johansson laituripari voi jäädä toisinaan ylös kellumaan.

1. Aaro Astala, Indians

Liigan dominoivin pelaaja, ei kahta puhetta. ”Otahallin Kim Nilsson” on puhkaissut 50 pisteen ja 20 maalin kahdella edellisellä kaudella. Astalaa on lähes mahdoton ennakoida. Ratkaisurepertuaarista löytyy tarkkaa laukausta, oivaltavaa syöttöä, kikkoja, rytmityskykyä – ja mikä tärkeintä valinta on lähes poikkeuksetta oikea. Indians-hyökkääjä ei ole niin kokonaisvaltainen pelaaja kuin Nico Salo, mutta liigakaukaloissa dominoivampi ja nousee siksi – viime vuoden tapaan – sentterilistan kärkipaikalle.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi