Liigat

Top 5: Naisten F-liigan parhaat puolustajat

17.09.
2020
Liigat

Ina Leminen (vas.) on noussut naisten liigan pakkieliittiin. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Naisten F-liiga starttaa lauantaina. Arvioimme sarjan parhaat puolustajat.

5. Mirva Laitinen, Eräviikingit
EräViikingit menetti paljon osaamista kesän aikana, ja Laitisen rooli tulee olemaan erittäin iso. Kokenut pelaaja tulee olemaan tärkeä johtohahmo nuoressa joukkueessa. Ei mikään pistenikkari, mutta pelaa kovaa ja on hyvä kaksinkamppailuissa. ErVi tarvitsisi kuitenkin myös pallollista osaamista takalinjoillee, ja sen suhteen Laitisen rooli on kysymysmerkki.

4. Celine Stettler, PSS
Sveitsin U19-maajoukkueen kapteeni tuo ulkomaisosaamista naisten liigan huippujoukkueeseen. PSS on ennestään tunnettu vahvasta puolustusvalmiudestaan. Super Cupin perusteella on kyvykäs pelaamaan hyvää pallotonta puolustuspeliä ja pärjää fyysisesti. Parantanee osaamisellaan PSS:n ykköskentän pallollista taitotasoa entisestään.

3. Sanni Nieminen, Classic
Yksi naisten liigan kokeneimmista pelaajista ja kolminkertainen MM-kävijä. Ajoittain nähty liigassa myös hyökkääjän roolissa, mutta on erittäin tärkeä pelaaja Classicin takalinjoilla, kuten muutenkin joukkueessa. Nopea ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan vahva pelaaja. Ei mikään pallojonglööri, mutta silläkin saralla nähty parannusta. Ei ole jäänyt viimeisellä seitsemällä kaudella alle kymmenen tehopisteen liigan runkosarjassa ja on parhaimmillaan nakutellut melko koviakin tehoja. Viisinkertainen Suomen mestari.

2. Linda Törnqvist, PSS
Sähikäisen lailla liikkuva Törnqvist on myös pallovarma ja erinomainen pallollinen puolustaja. Rakentaa peliä PSS:n ykkösen takalinjoilla, ja pelisilmä on sarjan parhaimmistoa pallollisena. Pienikokoinen pelaaja, mutta ei pelkää kaksinkamppailuita. Parannettavaa olisi edelleen itse puolustuspelissä ja fysiikassa kokonaisuudessaan. Tulevaisuudessa varmasti maajoukkueen vakiopelaajia, jos erityisiä ongelmia ei ilmene.

1. Ina Leminen, SB Pro
Raamikas puolustaja, joka muunsi itsestään kovemman urheilijan keskittymällä yhä paremmin ruokavalioon ja muihin seikkoihin. Pallollisesti vahvana hyökkäävänä rightin puolustajana jonkin sortin harvinaisuus liigatasolla. Viime kausi oli jossain määrin läpimurtokausi ja tehoja syntyi mukavat 15+9. Erittäin hyödyllinen pelaaja myös ylivoimapelissä. Nousi keväällä mukaan naisten maajoukkueeseen.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi