Liigat

Top5: F-liigan parhaat laitahyökkääjät

19.09.
2020
Liigat

Ville Lastikka on oman pelipaikkansa eliittiä. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Miesten F-liiga käynnistyy sunnuntaina. Arvioimme sarjan parhaat laitahyökkääjät.

5. Rasmus Kainulainen, Oilers
Juonikas Kainulainen löysi nopeasti paikkansa kovemmassa ympäristössä ja oli Oilersin parhaimmistoa menneellä kaudella. Erittäin taitava pelaaja, jolla on monipuolinen syöttövalikoima. Pelisilmä on kohdillaan varsinkin hyökkäyspäässä, mutta kansainvälisen uran kehittymisen kannalta olisi tärkeää parantaa vielä oman pään pelaamista. Kolmella viime liigakaudella yli 40 tehopistettä, joten meneekö nyt 50 pistettä rikki runkosarjassa?

4. Eemeli Salin, Classic
Classicin fysiikkaihme on erittäin hankala vastus kelle tahansa. Hyökkäyspäässä ulottuva Salin on varsinkin maalinteon suhteen vahva osaaja. Pallollinen pelaaminen on parantunut vuosien saatossa, mutta on tämän listan heikoin sillä saralla. Käyttää loistavasti kroppaansa ja on siksi vaikea vastus pallollisena sekä pallottomana. Listan selkeästi paras kahden suunnan pelaaja. Salinin viime kauden 64 pojoa oli laiturin paras pistemäärä runkosarjassa tähän mennessä. Pudotuspeleissä kolossi on ollut huomattavan tehokas, sillä pisteitä on syntynyt lähes kaksi per peli (58 peliä, 64+41).

3. Ville Lastikka, Classic
Maajoukkueen kovakuntoisin pelaaja lähtee toiselle Classic-kaudelleen varmasti kovin odotuksin. On hyvä huomata, että koronaviruksen katkaiseman kauden vuoksi Lastikalla ei ole vielä Suomen mestaruutta ja se antaa miehelle varmuudella lisänälkää. Pallollinen taitotaso on kovaa luokkaa ja laukaiseminen näyttää erityisen helpolta, kun selässä lukee Lastikka. Voi hyvinkin rikkoa 50 runkosarjan maalin rajan, mutta Lastikka ei ole mikään pelkkä maalihai ja on vuosien saatossa monipuolistanut peliään. Liigatasolla Lastikka on edelleen varsin kokematon (74 peliä, 108+43), mutta nousee varmasti yhä tiiviimmin liigan kärkiosaajien joukkoon.

2. Peter Kotilainen, Happee
Kotilainen on ollut sarjan eliittiä jo pitkään, ja rooli Happeessa on viime vuosina kasvanut vielä aiempaakin tärkeämmäksi. Jami Mannisen lähdettyä Kotilainen on joukkueen ylivoimainen ykköshyökkääjä. Vikkelä ja taitava laituri on paikoin piinaavan hankala pideltävä. Pystyy luomaan paljon maalipaikkoja itselleen sekä ketjukavereilleen, mikä näkyy pörssitilastoissa. Ei ole alaspäin erityisen hyvä, mutta hyökkäysominaisuudet ovatkin sitten toista luokkaa. Nostaa tasoaan kovissa peleissä. Laituri on painanut liigauransa runkosarjassa 2,23 pistekeskiarvolla ottelua kohden, kun kaikkien aikojen pörssihaine Henri Johanssonin keskiarvo on 2,14. Lisäpörssejä kehtaa siis odotella.

1. Sami Johansson, Classic
Viime kauden ylivoimaisesti paras liigapelaaja on viheliäinen vastus. Liikkuu hyvin, laukoo vaivattomasti ja monesti vieläpä niin, että maalivahdilla ei ole mitään saumoja. Pelaa sarjan parhaassa kentällisessä, mutta se yksin ei selitä tehomääriä viime kaudelta. Erittäin vahva ehdokas pistepörssin kärkisijan viejäksi. Salinin kanssa tekee monesti hyvää ”myyrän työtä” puolustussuuntaan jo hyökkäysalueella, prässäämällä palloa pois välittömästi menetyksen jälkeen. Yli 50 maalin kausia ei ole nähty montaa liigassa, mutta Johansson tiputteli 54+21 viime kaudella. Johansson on ihan potentiaalinen ehdokki rikkomaan jonain päivänä 62 maalin ennätysrajan runkosarjassa.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi