Liigat

ErVi vahvisti Huhtimon potkut, Ville Turunen uusi päävalmentaja – ”Tulokset ovat seurausta toiminnastamme”

12.10.
2020
Liigat

Markus Huhtimo vapautettiin päävalmentajien tehtävistään maanantaina. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit julkaisi maanantai-iltana tiedotteen, jossa se vahvisti naisten F-liigajoukkuetta luotsanneen Markus Huhtimon irtisanomisen. Päävalmentajan paikalle hyppää Ville Turunen.

Helsinkiläisseuran tiedotteessa kerrotaan, että valmennustiimiin kuuluneet Timo Suonpää ja John Liljelund on vapautettu tehtävistään. Marko Vaittinen, Heidi Petrell ja Tony Bäcksbacka sen sijaan jatkavat joukkueen valmennustiimissä. Päävalmentaja Turusen lisäksi uutena jäsenenä valmennustiimiin liittyy Sauli Hynynen, joka toimii myös seuran tyttöjen valmennuspäällikkönä ja B-tyttöjen valmentajana.

ErVin urheilujohtaja Joonas Naava kommentoi tiedotteessa valmentajavaihdoksen pohjanneen heikkoon menestykseen. ErVi on naisten F-liigan A-sarjassa viimeisenä. Avauspelin voittoa on seurannut neljä tappiota.

– Tällaiset ratkaisut eivät ikinä ole helppoja tai yksinkertaisia, vaan usean asian summa. ”Mahu” on tehnyt suurella intohimolla töitä nyt jo neljättä kautta naisten edustusjoukkueessa ja haluankin kiittää häntä suuresta panoksestaan seuran eteen, Naava toteaa ErVi:n tiedotteessa.

– Pohjimmiltaan päätöksessä kyse on siitä, ettemme saavuttaneet niitä tavoitteita urheilullisesti ja toiminnallisesti, jotka oli joukkueelle asetettu. Koemme, että joukkueessamme on paljon lahjakkuutta ja laatua, jota ei syystä tai toisesta ole saatu kentälle näkymään. Tulokset ovat seurausta toiminnastamme ja nyt olemme viiden ottelun tappioputkessa sarjan viimeisenä, sekä cupista ulkona. Se on pettymys varmasti meistä jokaiselle, Naava jatkaa.

Uusi päävalmentaja Turunen on toiminut seurassa aiemmin juniorivalmentajana. Lisäksi uusi ErVi-luotsi on osa U19-tyttöjen valmennustiimiä. Naavan mukaan valmennustiimi on rakennettu uuden päävalmentajan toiveiden mukaisesti. Turusen sopimus kattaa loppukauden.

– Ville Turusella on niitä elementtejä, joita mielestämme tämä tilanne tällä hetkellä vaatii. Hänet tunnetaan pelaajaläheisenä valmentajana, jolla on kiinnostus erityisesti psyykkiseen valmennukseen. Lisäksi hän tuntee pelaajamme hyvin U19-maajoukkueen ja juniorivuosien ansiosta.

– Olemme nyt liikkuvassa junassa ja oleellista onkin saada uudelle tiimille ja joukkueelle työrauha ja menneet asiat nollattua. Valmennuksen kanssa tehtiin tässä kohtaa vain kuluvan kauden kattava sopimus, jotta voimme yhteisesti arvioida jatkoa ja rakentaa tulevaa rauhassa. Naisten edustusjoukkue on seurassa prioriteetti ja haluamme olla kilpailukykyisiä, sekä pelaajille paras paikka pelata salibandya huipputasolla.

Lähde: EräViikinkien tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira