Ulkomaat

Kaupin kaksoset selvisivät loukkaantumisista säikähdyksellä – pelit jatkuvat viikonloppuna: ”Saatiin ehkä kuulostamaan dramaattisemmalta”

27.10.
2020
Ulkomaat

Oona Kauppi pyöräytti nilkkansa, jonka loukkasi maajoukkueleirillä. Kuva: Ville Vuorinen/Salibandy.fi

Suomen maajoukkuekaksosten Veera ja Oona Kaupin viime peli loppui ikävästi, kun kumpikin loukkaantui. Onneksi pelit jatkuvat kummankin osalta jo tulevana viikonloppuna.

Ruotsalaislehti Innebandymagazinet uutisoi sunnuntaina loukkaantumisista. Oonan loukkaantuminen oli perinteisempi jalkavamma, kun taas Veera sai osumaa omista suojalaseista. Kumpikin kävi seuransa Thorengruppenin toimesta tarkastuttamassa, ettei mitään vakavampaa ole.

– Kyseessä on vanha vamma, joka tuli elokuussa maajoukkueleirillä ja on vaivannut vähän siitä asti. Se oli perinteinen nilkkaralli, ei siis mitään sen vakavampaa. Tietysti pitää käydä aina tarkastamassa, ettei siellä mitään vakavampaa ole. Se saatiin ehkä kuulostamaan dramaattisemmalta, kuin mitä se todellisuudessa oli, naurahtaa Oona Kauppi.

– Kävin ottamassa pienen ilmalennon ja tulin pää edellä lattiaan. Löin pääni ja suojalaseista tuli viilto otsaan tai silmäkulmaan ja sitä piti käydä näyttämässä. Loppujen lopuksi se liimattiin ja nyt se on sitten vähän rajumman näköinen, mutta muuten kaikki on ihan kunnossa, kertaa Veera Kauppi loukkaantumistaan.

Kumpikin on näillä näkymin kentällä, kun seuraava peli alkaa.

– Eilen olin jo lajitreeneissä ja onneksi pääsee keskittymään seuraavaan peliin normaalisti, Veera sanoo.

– Tietysti pitää katsoa päivä kerrallaan, mutta kun ei tässä mitään vakavaa vammaa ole, niin enköhän ole pelillä viikonloppuna, sanoo Oona.

Kaksoset siirtyivät täksi kaudeksi Thorengruppeniin, kun samaisessa Uumajan kaupungissa pelaava IKSU vetäytyi pääsarjasta koronapandemian aiheutettua seuralle taloudellisia vaikeuksia. Thorengruppen johtaa kuuden pelin ja kuuden voiton jälkeen sarjaa.

Veera on sarjan pörssikakkosena tehoin 9+6. Oona on muutaman pisteen päässä pörssin kymmenentenä tehoin 5+6.

Kumpikin on aika samoilla linjoilla omasta ja joukkueensa alkukaudesta. Voittoja on tullut, mutta petrattavaa löytyy.

– Pelillisesti on mennyt tosi hyvin, joukkue ei ole hävinnyt vielä peliäkään. Itselläni on vielä paljon jäljellä, tiedän että pystyn antamaan vielä enemmän kentällä. Ihan kuitenkin olen tyytyväinen kauden aloitukseen, uusi joukkue itselleni ja monelle muullekin. Kestää hetken, ennen kuin peli lähtee täysin rullaamaan, kertaa Oona alkukautta.

– Sarjataulukkoa kun katsoo, niin oikein hyvin on mennyt. Kaikki pelit on voitettu ja on ollut muutama tosi kova vastustajakin, mutta ei olla ihan tyytyväisiä siihen, miten ne on voitettu. Omassa tekemisessä on vähän samaa, että ihan hyvää on ollut, muttei viisikon kanssa ole löytynyt ihan parasta harmoniaa tekemiseen. Eihän sen tietysti taritsekaan tässä vaiheessa olla parhaalla mahdollisella tasolla, puntaroi Veera.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46