Divarit

Kokenut liigapelaaja Samuli Salomaa ensimmäistä kautta Divarissa: ”Tavoitteet ovat siinä kirkkaimmassa”

20.10.
2020
Divarit

Yli 200 liigapeliä pelannut Samuli Salomaa divarikaukalossa. Kuva: Esa Takalo

Samuli Salomaa palasi Nokian KrP:n riveistä takaisin Kooveeseen ja ensimmäistä kertaa Divariin. Viime kausi oli tehoihin tottuneelle hyökkääjälle vaikea, kun pisteitä tuli vain viisi. Nyt salibandyhymy on palannut kasvoille ja yli 200 peliä liigassa pelannut Salomaa on iso apu Kooveen nousuhaaveille.

Seitsemän kautta Kooveen paidassa liigaa pelannut Salomaa palasi vuoden reissulta paikallisseura Nokian KrP:sta takaisin tuttuun seuraan.

– On kyllä tuntunut tosi hyvältä, kotoisa on olo, vaikka joukkue on vähän eri näköinen, kuin täältä lähtiessä. Suurin osa jätkistä on kuitenkin aikaisemmilta vuosilta tuttuja. En uuteen paikkaan tullut, tosi hyvä fiilis ja maistuu sähly taas paremmalta.

Kun pelaa yli 200 peliä samaa sarjaa, voi vastustajat tulla suhteellisen tutuiksi. Salomaa näkee ensimmäisen kautensa Divarissa mielenkiintoiseksi eri kanteilta, mutta tavoite on pelata Kooveen kanssa ensi kaudella taas korkeammalla pääsarjatasolla.

– Tuntuu aika mielenkiintoiselta, kun on joukkueita vastassa, jotka ovat itselle aika tuntemattomia, kun ei ole koskaan vastaan pelannut. Mielenkiintoista kyllä, kun peleihin lähtiessä ei ole oikein minkäänlaisia ennakkokäsityksiä joukkueista. Tavoitteet ovat siinä kirkkaimmassa, että siinä mielessä myös tosi mielenkiintoinen kausi.

– Oma pelaaminen ei ole ihan vielä parhaalta tuntunut. Harkkapeleissä meni hyvin, mutta meillä ei ole ehkä joukkueenakaan sarjapelit lähteneet sillä tavalla millä toivottiin, mutta sen suhteen en ole kyllä yhtään huolissani. Olen nauttinut pelaamisesta, mutta varmasti ne parhaat pelit on vielä edessäpäin.

Kooveeta on pidetty koko sarjan yhtenä ennakkosuosikeista. Viidestä pelistä on tarttunut mukaan kuitenkin vain yksi kolmen pisteen voitto. Salomaa näkee tilanteen yhtenä kehittymisen askeleena.

– Ehkä pelissämme ei ole näkynyt nyt kun sarja alkoi, niin sellaista raikkautta ja vapautuneisuutta mitä se oli preseasonilla. Silloin tuntui, että peli oli tosi hyvässä iskussa, mutta eihän pelin kehittäminen mene ikinä suoraan ylöspäin. Notkahduksia tulee, mutta uskon kyllä, että pelimme lähtee taas hyvinkin nopeasti rullaamaan.

Kuten Pääkallo kertoi aiemmissa jutuissaan, on Kooveen salibandytoiminnan jatkuminen harjoitus- ja pelihalli AutoCenter Areenalla Salomaan haastattelupäivänä 19.10. auki. Pelaajan näkökulma on tietysti asiaan ymmärrettävä, mitään ei voi itse tehdä ja on elettävä epätietoisuudessa.

– Tietenkin se vähän vaikuttaa sen suhteen, että viikkorytmin suunnittelu on tällä hetkellä vähän haasteellista, kun ei tiedetä ihan tasan tarkkaan missä ollaan milloinkin.

– Tänään maanantaina olemme ensimmäistä kertaa Kaupissa harjoittelemassa. Kyllä se pientä epätietoisuutta tuo arkeen, sitä kun on jo ihan tarpeeksi koronan takia. Ei tiedä pelataanko peliä ennen kuin olet hallilla. Olemme asiat käsitelleet joukkueen sisällä ja keskitymme omaan tekemiseen ja hallijuttu on sellainen, johon emme pysty itse vaikuttamaan. Toivottavasti pääsemme pian takaisin Linnainmaalle.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46