Divarit

Lukijoiden mukaan Suomen Cupista ei kuulu luopua – ”Ei missään tapauksessa”

29.10.
2020
Divarit

Kuva: Ari Arola

Kysyimme viime viikolla viikon kysymyksenä, että ”Pitäisikö salibandyn Suomen Cupista luopua?”.

Kaikkiaan 30,6 % oli sitä mieltä, että cupin aika on ohi. Kuitenkin 69,4 % oli edelleen cupin jatkamisen kannalla, joten sen voi sanoa nauttivan edelleen lajiväen luottamusta.

Nimimerkki Lännen hitain näki merkityksen isommaksi alasarjajoukkueille:

”Ymmärrän kyllä, että Cup ei pääsarjajoukkueita kiinnosta. Se ei tarjoa heille oikeastaan muuta, kun ylimääräisiä pelejä ja mahdollisia ylimääräisiä kuluja pelimatkoista.

Mutta Cupin suola tuleekin niille alemman sarjatason joukkueille. Sieltä saa ennen kautta treenipelejä aivan uusia joukkueita vastaan ja pääsee kokeilemaan mahdollisesti omaa tasoa myös muiden alueiden ja sarjatason joukkueita vastaan. Eivät nämä pelit varmasti toki pelillisesti paljon tarjoa, mutta näistä saa hienoja kokemuksia. Omalle kohdalle ainakin mahtuu hienoja Cup-muistoja, ja toivoisinkin Divari- ja F-liiga-joukkueiden tulevan aiemmin jo mukaan yleiseen kilpailuun.”

Arto Kilponen tunnustautui cupin suureksi ystäväksi:

”Ei missään tapauksessa (pitäisi lopettaa). Ainakin minulle huomattavasti mielenkiintoisempi kuin F-liiga, kun Cupissa voi tulla yllätyksiäkin. Divarijoukkue on yltänyt jopa finaaliin asti aivan vasta.”

Jonninmoinen friikki näki tilanteen hiukan eri tavoin:

”Nykyformaatissa, kun ei lasketa kokeiluja, niin ei. Cup tulisi uudelleenmuokata kun päästään tästä pandemiasta ohi niin että Suomen huiput (liiga/ 1.div) pelaisivat Ruotsin vastaavia vastaan vähän kuin Suomi-Ruotsi ottelut. Suomessa 2.div ja alemmat sarjat pelaisivat oman cupin johon voisivat kovat junnujoukkueet osallistua halutessaan.
Nykymuodossa ei ole koskaan ollutkaan hengissä.”

Sählymarko näki rahan motivaatiotekijänä:

”Luulisi ainakin osalle liigaseuroista 10k € olevan jonkilainen motivaation lähde.”

Lännen hitain näki tässä kuitenkin haasteensa:

”Varmasti, mutta entäpä Divari-joukkueita? Esimerkiksi Karhuilla on lauantaina sarjapeli M-Teamia vastaan Helsingissä ja sunnuntaina Cup-peli Kempeleessä (Oulussa) SSRA:ta vastaan. Tämä luo paljon ylimääräistä kulua ja matkustamista, samalla tuo 10k € palkintoraha ei varmasti kuulosta kovin realistiselta.”

Samainen käyttäjä vastasi myös Jonninmoisen friikin viestiin täten:

”Kuten aiemmin totesin, ymmärrän miksi Cup ei motivoi pääsarjajoukkueita. Mutta samalla olen sitä mieltä, että ilman pääsarjajoukkueita Cupin viimeinenkin järki putoaa. Jo 2. divisioonan joukkueilta putoaa viimeinenkin järki osallistua Cupiin, jos siinä ei ole edes teoreettista mahdollisuutta päästä haastamaan kovempia joukkueita.”

Apinaselässä tyrmäsi koko cupin olemassaolon tällä hetkellä:

”Keskivertokatsojan näkökulmasta cupilla ei ole yhtään mitään arvoa. Suomesta ei löytyne kymmentäkään katsojaa seuraamaan cupin etenemistä.

Liiga- ja divarijoukkueille ei myöskään mitään arvoa, lähinnä taakka keskellä kautta. Selkeästi heikompaa vastustajaa vastaan on todella raskasta pelata, eikä peleissä ole ennakkosuosikille kuin hävittävää. Ainoat cupiin mielenkiinnolla suhtautuvat joukkueet ovat divaria alempana olevat ja eteenpäin pyrkivät joukkueet ja seurat. Myös näiden joukkueiden kannattajat luonnollisesti seuraavat mielenkiinnolla oman joukkueensa pelejä kovempia joukkueita vastaan.

Isossa kuvassa vaikea sanoa, onko cupilla mitään annettavaa lajille. Alasarjajengit saavat lisää pelejä kauden alkuun päästessään pelaamaan muita alasarjajengejä vastaan, joita ei välttämättä omassa lohkossa nähdä. Siinäpä se taitaa pitkälti olla. En pidä järin mielenkiintoisena sarjana.”

Tämän jälkeen keskustelu jatkui pitkälti samoilla kierteillä suuntaan ja toiseen.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen