Liigat

Saako Koovee jatkaa pelejä kotikentällään? Neuvottelut käynnissä – ”Olemme aika nöyrinä tässä”

17.10.
2020
Liigat

AutoCenter-areenan ovien sulkeutuminen asettaisi Kooveen vaikeaan asemaan. Kuva: Esa Takalo

Salibandytoiminta Tampereen AutoCenter-areenalla on keskeytymässä, mutta Koovee käy neuvotteluja hallin omistajan kanssa, että pelit tutussa paikassa voisivat jatkua. Muuten seuralla on edessä valtava urakka etsiä uutta harjoitustilaa joukkueille sekä pelipaikat otteluille.

Koovee joutui uuden tilanteen eteen, kun operaattorina Tampereen Linnainmaalla sijaitsevassa liikuntakeskuksessa toiminut Koovee Edustus Oy haki itsensä konkurssiin.

Koovee Edustus Oy oli vuokrannut tilat ulkopuoliselta vuokranantajalta kymmeneksi vuodeksi, mutta vuokrasopimus raukesi luonnollisesti konkurssin myötä. AutoCenter-areena avattiin kesällä 2017.

Salibandytoiminta Tampereen AutoCenter-areenalla on tällä tiedolla keskeytymässä 19.10. alkaen. Mitä se tarkoittaisi käytännössä, Koovee ry:n toiminnanjohtaja Juuso Laamanen?

– Meillä on siinä vaiheessa olosuhdeongelma. Meillä on tehty koko Kooveen salibandy-yhteisölle ensi viikoksi poikkeuksellinen harjoitusvuoroaikataulu. Joukkueiden harjoitusvuoroja on yhdistelty todella paljon ja sitä kautta pystytty jotenkin paikkaamaan tilannetta, mutta nyt pitää lähteä realisoimaan kaikkia varasuunnitelmia. Niitä on perjantaina tulleiden tietojen jälkeen aloitettu viemään eteenpäin täydellä teholla.

Missä Koovee voisi pitää Linnainmaalla olleet harjoitusvuoronsa jatkossa?

– Olemme hakeneet Tampereen kaupungilta hieman lisää vuoroja koulujen saleihin. Olemme myös työstäneet vaihtoehtoisia olosuhdesuunnitelmia esimerkiksi väliaikaisen kentän tai kenttien rakentamisesta muihin olosuhteisiin.

Missä Koovee voisi pelata jatkossa esimerkiksi F-liigan ja Divarin kotiottelunsa?

– Se selvitetään toistaiseksi viikko- ja tapauskohtaisesti Tampereen kaupungin ja Suomen Salibandyliiton kanssa yhteistyössä.

Neuvottelut salibandytoiminnan jatkamiseksi AutoCenter-areenalla ovat kuitenkin yhä käynnissä. Mitä vaatisi, että Koovee voisi vielä palata sinne?

– Kaikkien osapuolten intresseissä on jatkaa salibandytoimintaa. Tällä hetkellä keskustellaan, mitkä ison kokonaiskuvan hyödyt molemmille osapuolille ovat. Raha on yksi kysymys, mutta ei ainoa. Tilanne ei ole enää Kooveen käsissä, joten olemme aika nöyrinä tässä.

Aloitit Koovee ry:n toiminnanjohtajana toukokuun alussa. Missä vaiheessa sinulle valkeni, että Koovee Edustus Oy on konkurssikypsä ja toiminta areenan operaattorina voi päättyä, kuten nyt kävi?

– Halliyhtiön toiminta oli irrallinen osa suoraa toimenkuvaani, mutta sain aika nopeasti toukokuussa tietooni, että halliyhtiön tilanne on haastava. Pahemmin se lähti konkretisoitumaan alkusyksystä.

– Arvaat varmaan, millaiset pari viimeistä työviikkoa ovat takana.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola