Loukkaantumishuolista kärsivä Steelers on pelannut viime aikoina alavireisesti – ”Vielä on uskoa”

Steelersin vaihtopenkki on tyhjentynyt sairastuvalle viime aikoina. Kuva: Juhani Järvenpää

Steelersin vaihtopenkki on tyhjentynyt sairastuvalle viime aikoina. Kuva: Juhani Järvenpää

Steelersin loukkaantumistilanne näyttää huolestuttavalta, kuten aiemmin uutisoimme. Esimerkiksi joukkueen paras pistemies Teuvo Kinnunen on mahdollisesti sivussa loppukauden. Pääkallo haastatteli joukkueen päävalmentaja Tommi Ojalaa liittyen loukkaantumistilanteeseen ja peliesityksiin.

Steelersillä on useita runkopelaajia loukkaantuneena. Osa pitkäaikaisemmin ja osaa odotetaan pikaisesti takaisin kokoonpanoon. Vajaamiehistöisellä ryhmällä Steelers ei ole kuitenkaan joutunut arjessa toimimaan. Uusia viisikoita on kuitenkin jouduttu kasaamaan ja nostamaan junioreista pelaajia.

– Kyllähän se aina vaikuttaa, jos kokoonpanosta putoaa pois pelaajia. Joudutaan kasaamaan uusia viisikoita ja niin edelleen. Sillä tavalla se vaikuttaa suoraan, mutta harjoitusvahvuuteen saadaan kyllä hyvin tukea A-junioreista. Se ei ole onneksi ollut ongelma, kommentoi päävalmentaja Ojala.

Seuran ulkopuolelta ei Steelersin ole tarvinnut hankkia uusia pelaajia.

– Korvaavia pelaajia ei ole tarvinnut hankkia. Aika monella kuitenkin on vain pientä vaivaa ja kahden pelin jälkeen tulee kuitenkin melkein kuukauden tauko. Siinä ehtii parannella haavoja.

Ehkä se kovin takaisku on syksyn komeetan, Teuvo Kinnusen pitkä loukkaantuminen. Suurelle yleisölle aiemmin tuntematon pelaaja löytyy tällä hetkellä koko sarjan pistepörssistä sijalta seitsemän tehoin 12+7=19. Ojala tietysti harmittelee Kinnusen itsensä puolesta.

– Hän on totta kai iso menetys ja takaisku, varsinkin Teuvolle itselleen henkilökohtaisesti. Hän pystyi lyömään itsensä upeasti sählykansan tietoisuuteen, ja pelit loppuivat tämän kauden osalta todennäköisesti tähän loukkaantumiseen. Teuvon puolesta iso harmitus, mutta tietysti myös joukkueen. Sipronen-Kinnunen akselista löydettiin hyvä tutkapari, nyt meidän täytyy onnistua se jollain tapaa korvaamaan.

Steelers aloitti kauden terävästi ottamalla ensimmäisistä neljästä pelistä jokaisesta pisteitä.

– Kauden alussa onnistuimme puolustuspelissä hyvin. Pystyimme eliminoimaan vastustajat pois ihan ykkössektoreilta. Pallolla olimme myös hyviä, en tiedä olimmeko tuottoisia mutta pallollinen peli ei ainakaan vuotanut omiin.

Seitsemästä edellisestä pelistä hämeenlinnalaiset ovat pystyneet ottamaan pisteitä vain sarjan häntäjoukkue Welhoilta, kun Steelers voitti 10-2 kotonaan lokakuun lopulla.

– Viimeisimmissä peleissä olemme vähän kyykänneet ja olleet palloon kanssa huolimattomia. Vastustajat ovat iskeneet käännöistä maaleja. Puolustuspelissä on myös puuttunut se viimeinen terävyys ja taso on vähän lipsunut.

Edelliset kolme peliä ovat olleet suurinumempia tappioita, kun vastassa on ollut sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvat Classic, Oilers ja Nokian KrP.

– Edellisen kolmen pelin osalta täytyy myös nostaa hattua vastustajille. Silloin kun me vedämme hieman alakanttiin ja vastustaja on laadukas, tulee helposti isot numerot. Meillä ei ole varaa pelata huonosti.

Voittoja on siis edellisistä seitsemästä pelistä yksi ja koko kauden osalta kaksi. Jatkoajalle tai rankkareille joukkue on kuitenkin pystynyt venymään kolme kertaa, joten koko kauden pistesaldo nousee yhdeksään. Sarjasijoitus on samainen yhdeksäs.

Kahdella voitolla Steelers on vain kolmen pisteen päässä pudotuspelipaikasta, eli kahdeksantena olevaa SPV:tä. Ojala uskoo pudotuspelipaikkaan, jos he pystyvät kaatamaan seuraavissa kahdessa pelissä sekä Tiikerit että Happeen.

– Jos pystymme ennen niin sanottua kisataukoa ottamaan kahdesta jäljellä olevasta pelistä täydet kuusi pistettä, niin sitten uskon, että meillä on vielä aito mahdollisuus pudotuspeleihin. Ja jos ei saada, täytyy olla realisti ja todeta, että se rupeaa pikku hiljaa karkaamaan. Vielä on uskoa.

Steelers kohtaa Tiikerit tulevana lauantaina Tikkurilassa ja kuusi päivää myöhemmin Happeen Jyväskylässä. Noihin tärkeisiin peleihin on odotettavissa tervehtyneitä pelaajia sairastuvalta. Ainakin Pyry Kauppinen palaa joukkueen vahvuuteen lauantaina ja Roope Yrjänen sekä Janne Ijäs ovat myös mahdollisia palaajia.