Hyvää syntymäpäivää Jere Pulkkinen! – ”Ei tullut Syväseltä arpaa”

Jere Pulkkiselle tuli tänään (10.12.) 24 vuotta mittariin. Pääkallo onnittelee! Kuva: Ville Vuorinen

Jere Pulkkiselle tuli tänään (10.12.) 24 vuotta mittariin. Pääkallo onnittelee! Kuva: Ville Vuorinen

Pääkallon kesällä startanneessa juttusarjassa häiritään salibandypelaajia, joilla on syntymäpäivä. Tänään 24-vuotispäiviään juhlii Classicin puolustaja Jere Pulkkinen.

Juttusarjassa soitellaan syntymäpäiväonnitteluita satunnaisina päivinä. Lähiaikoina synttäreitään juhlivien kannattaa olla varuillaan, sillä haastattelun lisäksi mukana on myös pienimuotoinen syntymäpäivävisa.

Ensinnäkin onnittelut syntymäpäivän johdosta!

– Kiitos paljon.

Miten olet viettänyt syntymäpäivääsi?

– Töissä olen. Tänään ei sen kummemmin vietellä. Työpäivä hoidellaan pois alta ja illalla on treenit. Ehkä treenien päätteeksi joutuu pizzan tilaamaan. Eilen juhlittiin muutaman kaverin kanssa kotosalla. Tilattiin siipiä ja pelattiin korttia.

Mitä sait/toivoit lahjaksi?

– Olen huono toivomaan lahjoja. Kaikkea haluaisin, mutta en osaa oikein pyytää. Isäukolta sain vähän käyttörahaa. Rutkasti on kyllä tullut onnitteluita, se lämmittää.

Joukkuekaverisi Juho Syvänen oli elokuussa synttärihaastattelussa. Hän kertoi tuolloin saaneensa sinulta synttäriarvan lahjaksi. Saitko nyt arvan Syväseltä?

– Ei tullut Syväseltä arpaa. Äskönkin (iltapäivällä) oltiin peräkkäin kaupan jonossa, mutta eipä tarttunut Syväsellä arpaa mukaan. Aika julmaa kieltämättä. En olisi ostanut, jos olisin tiennyt, että hän ei osta takaisin.

Pääsit nyt 24 vuoden ikään. Voiko sinua enää luonnehtia nuoreksi pelaajaksi?

– Toivottavasti. En koe olevani vielä kovin käyrä tai vanhus.

Kuinka monta ikävuotta on kulunut lajin parissa näistä 24:stä?

– Melkeen voisi sanoa, että kaikki. Ei ollut vielä montaa kuukautta ikää, kun hallilla oltiin ekan kerran. Koko muu perhe pelasi. Ekan pelipaidan sain 3-vuotiaana, kun pelasin ekan kerhopelin. Se taitaa olla vieläkin tallessa.

Olette odotetusti sarjan kärjessä ja edelleen ilman tappioita. Sinulla tehot 3+1=4 ja +22. Miten alkukausi on sujunut?

– Itsellä oli odotukset tosi korkealla. Pitkä pätkä saatiin tehdä hommia keväällä ja kesällä. Pari ekaa peliä tuntui ja vaikutti hyvältä. Ikävä pikkusattumus tuli kuitenkin Turussa Tepsiä vastaan, kun kierukka repesi. Sitten olin sivussa kuutisen viikkoa. Vieläkin vähän parannellaan. Muutaman olen pelin päässyt senkin jälkeen pelaamaan, mukavaa on ollut ja kohtalaisesti kulkenut. Mutta kyllä se vähän pelitatsia söi.

Tuukka Salo paikkasi sinua varsin mallikkaasti ykkösketjussa, kun olit poissa. Sysäsit kuitenkin nuoremman Salon heti takaisin kolmoseen.

– Tuukan kanssa ollaan puhuttukin, että ollaan aika saman tyyppisiä pelaajia. Itselleni ei ole niin väliä, missä vitjassa pelaa. Pääasia, että pääsee pelaamaan. Mutta kivahan siinä on pelata, kun ihan maailman parhaita pelaajia on ympärillä.

Syntymäpäivävisa:

Mikä viikonpäivä oli kun synnyit?

– Täytyy rehellisesti tunnustaa, että ei ole hirveästi hajua, mutta jotenkin on vahva kutina että se olisi tiistai.

Se on täysin oikein!

– Muistelinkin, että tästä on ollut joskus mamman kanssa puhetta.

Tiedätkö ketään julkisuuden henkilöä, jolla on tänään myös synttärit?

– En olisi tiennyt. Mutta lounastauolla veljekset (Oskari) Heikkilä ja Syvänen paljasti, että tätä tullaan kysymään. Jääkiekkoilija Rob Blakella on tänään synttärit. 69-syntynyt kaveri. Nyt tiedän sen.

Kyllä, Rob Blakella on tänään myös synttärit. 10.12. ovat syntyneet myös esimerkiksi laulaja Paula Vesala (1981), jalkapalloilija Gonzalo Higuain (1987) sekä suomalainen historiantutkija Yrjö-Sakari Yrjö-Koskinen (1830).

– Aiai. Onnea hänelle (Vesalalle). Mielenkiintoinen on nimi kaverilla (Yrjö-Koskinen), ei muuten sano nimi mitään.

Tiedätkö mitä kansainvälistä merkkipäivää tänään juhlitaan?

– En tiedä yhtään.

10.12. juhlitaan Ihmisoikeuksien päivää. YK:n yleiskokous hyväksyi YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 10.12.1948.

Eräs kuuluisa ruotsalainen tiedemies kuoli 124 vuotta sitten, eli tasan sata vuotta ennen kuin synnyit. Hänen nimissään kulkevia palkintoja jaetaan vuosittain juuri 10.12. Millä nimellä nämä palkinnot tunnetaan?

– Kuulostaa kysymykseltä, mikä pitäisi tietää yleissivistysenkin puitteissa, mutta ei ole tietoa.

Nobelin palkinnot jaetaan vuosittain joulukuun 10. päivä Alfred Nobelin kuoleman muistopäivänä.

– Jaa se tulee siitä. Täytyy siis ruveta tekemään hommia. Tuohan olisi kiva synttärilahja joskus.

Kiitämme F-liigan kotisivuja syntymäpäiväsankareiden nostamisesta etusivulle!