Liigat

I-P: Eteläaho tarjoutui väistymään Jymy-valmennuksesta ennen joulua – ”Viesti tuli sieltä takaisin, ettei valmennusta olla ainakaan tällä hetkellä vaihtamassa”

23.01.
2021
Liigat

Jarmo Eteläaho oli valmis väistymään Jymy-penkin takaa jo ennen joulua. Kuva: Esa Jokinen

Pohjanmaan paikallislehti Ilkka-Pohjalainen julkaisi perjantaina Jymy-valmentaja Jarmo Eteläahon haastattelun.

Jutussa kerrottiin Jymyn kivikkoisesta kaudesta, ja mukana oli myös yksi erittäin mielenkiintoista tietoa. Eteläaho kertoi muun muassa seuraavaa:

– Ennen joulua sanoin seurajohdolle, että jos joukkuetta auttaa, olen valmis väistymään. Viesti tuli sieltä takaisin, ettei valmennusta olla ainakaan tällä hetkellä vaihtamassa, Eteläaho paljasti lehdelle.

Osin artikkelin perusta oli Jymyn heikot esitykset viime viikonloppuna. Sarjanousija hävisi ensin perjantaina Classicille 11-3 kotonaan ja lauantaina peräti 21-5 Happeelle Jyväskylässä.

– Kaikki teimme samalla tavalla, mitä olemme tehneet tällä kaudella jokaiseen vieraspeliin lähtiessä. Mikään ei viitannut ennen ottelua siihen, mitä tuleman pitää. En pysty vieläkään sanomaan, mikä valmistautumisessa meni pieleen, mutta pieleen se meni, kun lopputulos oli tuollainen.

– Kun on kyse amatöörilajista, joukkue otti pelin jälkeen pelimaton pois, mutta en mene sen taakse, että se olisi ketään väsyttänyt. Classic-peli oli meille henkisesti ja fyysisesti kova puhallus, eikä meillä ollut lauantaina fyysisesti ja henkisesti voimavaroja pelata, päävalmentaja harmitteli jutussa.

Eteläaho kommentoi lehdelle myös, että maalintekijäsektorille kaivattaisiin lisävoimaa. Jymy nousi viime kaudella liigaan kabinettipäätöksellä koronan katkaistessa kauden. Joukkue voitti Divarin runkosarjan, mutta pudotuspelit olivat maaliskuussa vielä kesken. Eteläaho kommentoi jutussa, että päätös liiganoususta tuli verrattaen myöhään pelaajamarkkinoita ajatellen, mutta maaliskuun loppu ei ole mikään tavaton aika tietää liigapaikasta.

Kaiken kaikkiaan pohjalaisjoukkue ei ole esiintynyt sarjassa mitenkään silmiinpistävän heikosti, jos ja kun puhutaan sarjanousijoista. Se on toiseksi viimeisenä maalierolla -79 ja on kerännyt kaksi pistettä enemmän kuin jumbona majaileva Welhot. Ottaen huomioon sen, että sen pakkaslukema kohosi 24 lukemaa yhtenä viikonloppuna, se on pystynyt pääosin pysymään kohtuullisesti mukana liigakelkassa. Jymy kohtaa lauantaina F-liigassa TPS:n.

Artikkeliin (maksumuurin takana)

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen