Kailialalta itsekriittistä pohdintaa Sählyohjelmassa: ”Olen enemmän tai vähemmän pettynyt omaan maajoukkueuraani”

Kailialalta löytyy 64 maaottelua, mutta omaan panokseensa niissä hän ei ole täysin tyytyväinen. Kuva: Ville Vuorinen

Kailialalta löytyy 64 maaottelua, mutta omaan panokseensa niissä hän ei ole täysin tyytyväinen. Kuva: Ville Vuorinen

Tuomo Reposen tehtaileman Sählyohjelman 9. jakson henkilökuvassa syvennyttiin Miko Kailialan uraan. TPS-kapteeni ruoti etenkin maajoukkueuraansa varsin itsekriittiseen sävyyn.

Kolmissa edellisissä MM-kisoissa Suomea edustanut Kailiala debytoi miesten maajoukkueessa jo vuonna 2012.

– 2012 oli niin tyhmä vielä, ettei tajunnut kuinka paljon se oikeasti vaatii ja varsinkin nyt, kun laji on mennyt niin paljon eteenpäin, niin ehkä harmittaa se, että ei ole tarpeeksi aikaisin herännyt siihen, mitä se ihan oikeasti vaatii jos haluaa olla ihan absoluuttinen huippu. Jos nyt on muutaman vuoden tehnyt ja elänyt, ja oikeasti koittanut olla niin hyvä kuin pystyy olemaan, niin on antanut ehkä vähän etumatkaa jollekin muulle, Kailiala pähkäili.

Hänen palkintokaapistaan löytyy kaksi MM-kultaa. Pelattuja maaotteluita TPS-hyökkääjän tililtä löytyy 64 kappaletta tehoin 29+19=48.

– Pakko sanoa, että olen enemmän tai vähemmän pettynyt omaan maajoukkueuraani. Ei ole siellä pystynyt olemaan sellainen samanlainen pelaaja kuin seurajoukkueessa. En tiedä, mikä siinä sitten on päällimmäisenä syynä. Toki siellä on hyviäkin hetkeä, Riikan kisat esimerkiksi, mutta kuitenkin isossa kuvassa jättää silti hiukan meikäläisen hampaankoloon jollain tavalla tällä hetkellä.

Sählyohjelman ja Kailialan henkilökuvan voit katsoa alta.