Kuuleeko lajiväki? Salibandypodcastien joukkoon on ilmestynyt uusia tulokkaita

Turkulainen FBC Loisto on raivannut itselleen tilaa myös podcast-kentällä. Oikealla punaisessa paidassa seuran F-liigajoukkueen pelaaja Linnea Nevalainen. Kuva: Anssi Koskinen

Turkulainen FBC Loisto on raivannut itselleen tilaa myös podcast-kentällä. Oikealla punaisessa paidassa seuran F-liigajoukkueen pelaaja Linnea Nevalainen. Kuva: Anssi Koskinen

Podcast-innostus on poikinut myös paljon salibandyaiheista sisältöä. Kokosimme vaihtoehtoja yhteen.

Pääkallon kautta laji-ihmisille lienee jo tuttu 70 jaksoon asti edennyt KalloCast, jonka jaksot löytyvät täältä.

Mutta mitä muuta salibandyn podcast-maailma sisältää? Teimme pienen listan.

Nostalgiapaloja

Salibandymuseo tarjoaa Soundcloudissa Jari Kinnusen Nostalgiapaloja-podcastin, jossa kerätään tarinat talteen. Salibandyn kehittymistä ja historiaa peilaavia sekä lajilegendoja esiin nostavia jaksoja on julkaistu jo kymmenkunta.

LoistoCast

Naisten F-liigassa tutuksi tulleen FBC Loiston omassa LoistoCastissa tarjonnassa on niin monta otsikkoa, että perässä on vaikea pysyä. LoistoCastin isännät ovat Joni Salo-oja ja Julius Karjalainen.

Nimikkosarja on ”turkulaisen tyttösählyn äänitorvi, jonka tarkoituksena on puhua tyttö- ja naissalibandysta. Kiinnostavia aiheita salibandyn saralta niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin, tyttöihin ja naisiin keskittyen, mutta muutkin sukupuolet muistaen”.

LoistoCastissa on myös erillinen Valokeilassa-nimellä kulkeva vierasosio, jossa ”päästään kuulemaan ihmisiä salibandyn takaa: pelaajia, taustahenkilöitä ja muita mielenkiintoisia hahmoja lajin parista”.

Lisäksi LoistoCast tuottaa ja julkaisee Länsirannikon Salibandyfoorumin Penapalloa, jota isännöi Jani Penttilä. Esittelyteksti kertoo: ”Penapallon eeppisessä universumissa tavataan salibandyn voimahahmoja ja tutustutaan sählygalaksin outoihin otuksiin.”

Ensimmäisissä jaksoissa näitä outoja otuksia ovat olleet muun muassa Turun seudulla vaikuttavat valmentajat Perttu Kytöhonka ja Atte Juuti.

Joulukuussa aloittanut LoistoCast on ehtinyt tuutata Spotifyhyn jo jaksokaupalla tavaraa, jotka löytyvät täältä.

MosaCast

Salibandypodcastien tuorein tulokas on EräViikinkien lanseeraama MosaCast, jota isännöi Pete Käenmäki. MosaCastista on julkaistu toistaiseksi ensimmäinen jakso, joka on kuunneltavissa Soundcloudissa.

MosaCastin Soundcloud-sivun mukaan podcastin tarkoitus on, että ”vieraina kuullaan laajalla kattauksella EräViikingeistä tuttuja hahmoja, mutta myös lajin ulkopuolisia kiinnostavia henkilöitä”.

Salibandyproofetat

Salibandyprofeetat on julkaissut podcastissaan tällä kaudella toistaiseksi 10 jaksoa.

Salibandyprofeetat pureutuu podcastissaan erityisesti juniorisalibandyyn, mutta kertoo pyrkivänsä puhumaan lisäksi ”mahdollisimman laajalti myös niistä aiheista, ilmiöistä tai tapahtumista, joihin muut eivät ole vielä välttämättä ehtineet terttua tai käsitelleet asioita hieman toisesta näkökulmasta”.

Salibandyprofeettojen Jari Nissisen ja Tommi Mannisen vieraina ovat jaksoissa vierailleet muun muassa Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala ja U19-maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Härmä.

Jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssa ja Soundcloudissa.

Nice salibandy -podcast

Naissalibandya käsittelevä Nice salibandy on julkaissut syys-tammikuussa yhteensä kuusi jaksoa.

Joulutauko venähti podcastissa kahden kuukauden mittaiseksi, mutta uuden vuoden puolellakin ulos on saatu yksi jakso, jossa tarjolla on naisten F-liigan välitilinpäätös sekä joulukuun kuukauden pelaajan Jaana Lirkin haastattelu.

SB-Pron pelaajan jututtaminen on sikäli luontevaa, että podcastin takana ovat seuran valmentajat Toni Varis ja Sami Saarikoski, joiden vieraana on käynyt toki salibandypersoonia myös muista seuroista.

Muut

Salibandyvieraita käy vierailemassa aika ajoin tietysti myös muissa urheiluaiheisissa podcasteissa. Tähän on otettu muutama poiminta suhteellisen tuoreesta tarjonnasta.
Classicin Juha Kivilehto vieraili hiljattain Suplan SporttiRuutu-podcastissa.

Ja kaipa salibandyhaastateltavaksi voi laskea myös muutama kuukausi sitten Urheilun ääni -podcastissa vierailleen Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaan, joka kuuluu SSBL Salibandy Oy:n hallitukseen.

Puuttuuko joukosta joku salibandyaiheinen podcast? Kerro siitä Pääkallon keskustelufoorumilla.