Vilander jättää SB-Pron kauden jälkeen – Saarikoski ottaa vetovastuun

Aki Vilander joutuu jättämään SB-Pron päävalmentajan pestin kauden jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Aki Vilander joutuu jättämään SB-Pron päävalmentajan pestin kauden jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Aki Vilander jättää SB-Pron päävalmentajan pestin tämän kauden jälkeen. Kaudella 2021-22 päävalmentajana toimii Sami Saarikoski.

Vilander siirtyy sivuun perhetilanteen muutosten vuoksi.

– Perheen tilanteessa tapahtui syksyllä muutos kun päädyimme siihen ratkaisuun, että vaimo palaa hoitovapaalta työelämään ja myös lapsia ajatellen aletaan elämää rakentamaan Turkuun. En koe, että pystyn enää antamaan niin isoa panosta tämän kevään jälkeen, jota menestyvä joukkue vaatii, joten oli luonnollista luovuttaa vastuu seuraavalle, Vilander valaisi.

Saarikoski toimii tälläkin hetkellä joukkueen valmennuksessa. Hän on toteuttanu SB-Pron päävalmentajan pestiä aiemmin urallaan.

– Kun minulta kysyttiin mahdollisuutta ottaa vastuu joukkueen valmentamisesta ensikaudeksi, olin samantien mukana. Käytiin kotona asia läpi ja sen jälkeen oli helppo lupautua. Tällä kaudella olen ollut mukana valmennustiimissä ja tunnen pelaajat sekä organisaation erittäin hyvin. Ensikaudella ei ole siviilityön lisäksi koulua, joten kaudelle saan varattua tarpeeksi aikaa joukkuetta varten. Tästä on mukava jatkaa, Saarikoski kommentoi.

Aiheesta lisää Saarikoskin luotsaamassa Nice Salibandy-podcastissa, jossa Vilander oli tällä viikolla vieraana.