F-liiga otti kantaa Tommy Koposen lausuntoihin – ”Henkilön olemukseen liittyvä loukkaava kielenkäyttö tulkitaan henkiseksi kiusaamiseksi”

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

SPV:n päävalmentajan Tommy Koposen lausunnot viikonloppuna ja alkuviikosta ovat kirvoittaneet paljon keskustelua lajipiireissä.

Tiistaina julkaistussa laajemmassa haastattelussa Koponen otti laajalti kantaa myös liigassa tapahtuvaan fyysiseen ja psyykkiseen häirintään. Jossain määrin hän viittasi myös suoranaiseen kiusaamiseen otteluiden lomassa.

F-liigan sisällä on keskusteltu asiasta ja sarjan johto otti asiaan julkisesti kantaa tiistaina.

– F-liiga ei hyväksy epäasiallista käyttäytymistä keneltäkään osapuolelta, oli kyseessä pelaaja, valmentaja, joukkueen toimihenkilö tai katsomossa kannustavat fanit. Henkilön olemukseen liittyvä loukkaava kielenkäyttö tulkitaan henkiseksi kiusaamiseksi, jossa pitää olla nollatoleranssi. Rajanveto on selvä, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoi.

Nurmisen mukaan kaikki epäasiallinen käytös tulee kitkeä viipymättä.

– Nyt esiin nousseet epäurheilijamaiset sanailut tulee ehkäistä F-liigasta ja puuttua niihin viipymättä. Haluan, että F-liiga toimii kaikissa olosuhteissa vastuullisesti ja yhteisöllisesti. Yhdessä seurojen kanssa tulemme huolehtimaan, että verbaalinen viestintä säilyy kaikissa olosuhteissa rakentavana ja reiluna. Vetoan jokaiseen joukkueen jäseneen, että kunnioitetaan peliä ja arvostetaan vastustajaa yhtä paljon kuin oman joukkueen jäseniä. Epäasiallisilla ja loukkaavilla sanoilla ei voiteta mitään, mutta kaikki häviävät, Nurminen kommentoi.

Jatkossa asiaan aiotaan puuttua myös jonkin sortin kampanjan muodossa.

– F-liiga valmistelee toimenpiteitä vastuullisuuskampanjan käynnistämiseksi ja tulemme kutsumaan yrityksiä mukaan salibandyn ja F-liigan arvojen mukaiseen toimintaan.

F-liigan juttu kokonaisuudessaan