Fanikamera katkesi, Oilers ei – Justus Kainulainen niittasi jatkoajalla kolmannen täplän Oilersille

Oilersin ykkösnyrkki ei ollut aiempien pelien vireessä, mutta ratkaisi pelin lopulta Öljymiehille. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilersin ykkösnyrkki ei ollut aiempien pelien vireessä, mutta ratkaisi pelin lopulta Öljymiehille. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilers venyi varovaisen paikallispelin voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkoajalla lukemin 5–4. Justus Kainulaisen voittomaali tiesi samalla sitä, että Oilers on enää voiton päässä välieristä.

Ottelun avauserä oli varsin tunnustelevaa pelaamista. Indians puolusti passiivisesti ja hyökkäsi varovaisesti vältellen kääntösaumojen antamista Oilersille. Pallossa enemmän ollut Oilers taas näytti neuvottomalta yrittäessään murtaa paikallisvastustajansa tiivistä viisikkoa.

Kuparisen rikkoi Aaro Astala ajassa 3:13. Raamikas Heimo-sentterin pääsi keskialueella väliin Rasmus Kainulaisen huolimattomaan pudotukseen ja sivalsi kaukaa tarkalla laukauksella takayläkulmaan. Astala vastasi myös avauserän toisesta maalista, joka syntyi reilut viisi minuuttia ennen taukosummeria. Reboundin jälkeisen irtopallon mukaansa poiminut hyökkääjä vei pallon lähietäisyydellä rystyltä kämmenellä ja siitä verkkoon.

Oilers tuli ottelun toiseen erään ryminällä, kun seitsemän erää ilman tehtyä maalia pelanneet kakkos- ja kolmoskentät onnistuivat rikkomaan kuparisensa peräkkäisissä vaihdoissa erän toisella ja kolmannella minuutilla.

Tuomas Iiskola käänsi peitosta kimmonneen kakkospallon Jesperi Lindforsille, joka sivalsi tarkasti taka-alakulmaan. Seuraavassa vaihdossa Eino Pesu tasoitti peitetystä laukauksesta lähteneestä vastahyökkäyksestä.

Oilersin maalien jälkeen ottelussa alkoi rikkonaisempi vaihe, kun molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa. Oilers kahdesti ja Indians välissä kertaalleen. Oilers loi muutaman vaarallisen tontin, Indiansin ylivoima yski – avausottelun tapaan – pahemman kerran.

Reilut puoli minuuttia Indiansin tultua täyteen, se rankaisi Oilersin kentälle jäänyttä sekakenttää vastahyökkäyksestä. 18-vuotias Samuli Junnila niittasi uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin etunimikaima Alaluusuan poikittaissyötöstä.

Kolmas erä oli ensimmäisen tapaan tarkkaa pelaamista. Santeri Lindfors toi Oilersin tasoihin ajassa 47:34 komealla soolomaalilla. Lindfors riisti pallon huolimattomasti pelanneelta Indiansilta ja päätti omalta puolelta lähteneen kiihdytyksen maaliin asti.

Indians näytti jo nappaavan voiton Sami Niskasen upealla osumalla ajassa 57:15. Inkkarit sahasi muutamalla yhden kosketuksen syötöllä Oilers-pakan katki ja löysi Niskasen keskustasta, jonka tarkka laukaus painui yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Niko Laiti oli nokikkain Joonas Kaltiaisen kanssa, mutta 17 kertaa ottelussa torjunut Oilers-vahti veti pidemmän korren.

Oilersin tasoitus lävähti taululle vain 14 sekuntia ennen päätössummeria. Tuomas Iiskolan poikittaissyöttö tavoitti Markus Markkolan, joka tälläsi tasoituksen suoraan syötöstä, Oilersin pelatessa ilman maalivahtia.

Jatkoajan alussa molemmilla oli omat huippupaikkansa. Ensin Kaltiainen nollasi huippuvenytyksellä poikkarista ampuneen Astalan ja seuraavassa vaihdossa 15 kertaa pallon tielle venynyt Juuso Jokisalo pysäytti vapaasta ykkössektorin paikasta tällänneen Rasmus Kainulaisen.

Lopulta ottelun ratkaisi sama mies kuin kahta päivää aiemmin: Justus Kainulainen. Indians-peitto oli hieman myöhässä ja Kainulaisen kantti painui taka-alakulmaan jatkoajan kahdeksannella minuutilla. Oilers siirtyi näin ollen 3–0-johtoon ja on enää voiton päässä välieristä.

Oilers sai maantai-illan ottelussa kaivattuja onnistumisia myös alemmilta kentiltä. Aiemmissa peleissä ryhmää kantanut ykköskentällinen hävisi oman 5vs5-pelinsä 1-3, mutta sai illan ainoan onnistumisensa kreivin aikaan jatkoajalla.

Vaikka itse ottelu tarjosi draaman kaarta, ei pelillinen anti ollut järin suurta ilotulitusta. Molemmat pelasivat tarkasti. Sen sijaan fanikamerana tuotettu Ruudun lähetys puhutti.

Avauserässä selostusäänet eivät meinanneet kuulua ja avauskaksikymppisen lopussa lähetys katkesi. Lähetykseen ei myöskään saatu näkymään pelikelloa, eikä ottelussa nähty ainuttakaan hidastusta.

Ottelun tilastot
Ottelusarjan keskustelut

Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan keskiviikkona Otahallilla.