Liigat

Classic jatkoi vierasvoittojen tiellä ja yllätti Pron – Rankat Ankat piti pintansa kotikaukalossa

03.04.
2021
Liigat

Classicin vierastaika kesti myös SB-Prota vastaan. Kuva: Jarmo Koskela

Lauantaina avattiin naisten F-liigan välierät. Ne alkoivat yllätyksellä molempien otteluiden päättyessä 3–2-lukemiin.

Classic (4.) jatkoi vierasvoittojen sarjaansa yllättämällä SB-Pron (1.) Arkadia Hallissa. Classic karkasi jo avauserässä 3–0-johtoon. Sofia Lappalainen (2+0) osui kahdesti. Toinen erä tahkottiin maaleitta, mutta kolmannessa Pro viritti kirivaihdetta. Kotijoukkue kavensi erän alussa Mirja Hietamäen (1+0) toimesta ja tuli Anu Raatevaaran (1+0) ylivoimaosumalla ajassa 57.21 jo maalin päähän. 24 kertaa Classicin maalilla torjunut Elsi Kangasharju piti kuitenkin pintansa ja Classic otti näin ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 3–2.

Sarja jatkuu maanantaina Tampereella. Classic on voittanut kaikki neljä vierasotteluaan. Vastaavasti kotona se on hävinnyt kahdella yrittämällä kahdesti. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Ottelun tilastot

Oulussa SSRA (2.) ja PSS (3.) pelasivat avauserän maaleitta. Toisessa erässä maalinteon avasi PSS:n Milja-Maria Saarikoski (1+0). Rankat Ankat kirivät kuitenkin taukojohtoon Emmi Niemelän (1+0) ja Liinu Koiviston (1+0) maalattua vain 23 sekunnin välein. Päätöserässä molemmat osuivat kertaalleen. PSS:n Ella Holmbergin (1+0) maali tuli vieraiden kannalta kuitenkin auttamatta liian myöhään, kuusi sekuntia ennen päätössummeria. SSRA otti näin ensimmäisen voiton lukemin 3–2.

Joukkueet kohtaavat maanantaina Porvoossa.

Ottelun tilastot

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira