Liigat

ErVi:lle tärkeitä jatkosopimuksia – ykköstähti solmi 1+1-vuotisen jatkon

09.04.
2021
Liigat

Taru Nordman on EräViikinkien pelaaja ensi kaudellakin. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit tiedotti pääsiäisenä jatkosopimuksista naisten F-liigajoukkueessa. Taru Nordman, Maura Paajanen, Mirva Laitinen ja Milla Ylikojola jatkavat Mosalla.

Vuonna 2000 syntynyt ErVi-kapteeni Nordman teki 1+1-mallisen jatkosopimuksen. Samaa ikäluokkaa edustava ja samassa ketjussa hyökänneen Paajasen sopimuksesta käytettiin optiovuosi.

Toissa kaudella liigan pistepörssin voittanut Nordman kärsi päättyneellä kaudella loukkaantumisista ja pelasi vain 11 runkosarjaottelua. Hän oli silti 19 pisteellään ErVi:n toiseksi paras pistenikkari. Hän on ErVi:n historian tehokkain pelaaja. 63 otteluun on syntynyt 108 tehopistettä.

– Tämä oli itselle todella helppo päätös jatkaa. Kausi oli monella tapaa vaikea ja nyt tärkeintä on saada nollattua tilanne sekä päästä täyteen pelikuntoon. Myös joukkueen osalta selvittiin monista haasteista, mikä oli hieno juttu. Toisaalta kuitenkin puolivälieräsarjasta jäi hampaankoloon, ensi kaudella haluamme pelata mitaleista, Nordman kommentoi tiedotteessa.

4+9=13 pistettä päättyneellä runkosarjakaudella iskenyt Paajanen on nuoresta iästään huolimatta ErVin ykkönen pelatuissa helsinkiläisseuran riveissä pelatuissa liigaotteluissa ja toiseksi tehokkain pisteiden saralla.

– Tuntuu hyvältä jatkaa täällä, jossa oon saanut luottamusta läpi vuosien. Täällä on hyviä ja osaavia ihmisiä ympärillä. Mennyt kausi oli henkilökohtaisesti nousujohteinen ja uskon ensi kaudella saavani jälleen enemmän irti itsestäni, Paajanen taustoitti.

27-vuotias Laitinen on pelannut urallaan yli 200 liigapeliä pudotuspelit mukaan lukien ja edustaa ErVin kokeneempaa kaartia.

– Hyvillä fiiliksillä lähden tulevaan kauteen. Tämä kausi jätti tosi paljon nälkää ja näyttämisen halua. Aika ajoin pelattiin jengin kanssa F-liigan huipputasolla, mutta nousujohteinen kausi ei ihan riittänyt. Ensi vuodelle odotukset ja tavoitteet on korkealla, tavoite on voittaa mestaruus täällä. Henkilökohtaisella tasolla haluan kehittää omaa peliä kansainvälisen huipputason suuntaan. Edessä on todella tärkeä kesä ja kausi myös itselle, sillä omana tavoitteena on naisten MM-kisat, Laitinen sanoi.

Puolustajana pelaavalle Ylikojolalle, 18, tuleva liigakausi on kolmas helsinkiläisseurassa.

– Olen hyvin ja luottavaisin mielin tulevasta. Uskon, että saamme hyvän porukan kasaan ja haluamme ehdottomasti pärjätä ensi kaudella. Nälkää jäi paljon, Ylikojola totesi.

Lähde: EräViikinkien tiedotteet

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira