Liigat

Indians julkaisi ensi kauden runkonsa – Vartiainen nousee päävalmentajaksi: ”Pallolla hallitseva joukkue tullaan näkemään”

14.04.
2021
Liigat

Indians valmistautuu tulevaan kauteen pienin muutoksin. Kuva: Juha Käenmäki


Puolivälierissä tippunut Westend Indians julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon. Espoolaisilla on kasassa 21 pelaajasopimusta. Myös valmennukseen tuli pieniä muutoksia.

21 pelaajan listalla ei ole uusia nimiä, mutta tiedotteessa luvattiin, että niitä tullaan julkaisemaan lähiviikkoina. Jo aiemmin julkaistujen Niko Laitin (Happee), Eetu Manninen (Hawks) ja Severi Hopsun (Hawks) lisäksi listalta uupuu Kevin Nylund. Sveitsiin huhuillun hyökkääjän kerrotaan punnitsevan tulevaisuuttaan.

Joukkueen julkistuksen merkittävin tieto oli pari viime kautta päävalmentajan tehtävät jättäneen Petri Timosen apurina toimineen Antti Vartiaisen nouseminen päävastuuseen.

– Todella innostuneet ja hyvät fiilikset. Erittäin kivaa jatkaa hommia tämän jengin kanssa ja tämä on kaikista maailman joukkueista juuri se, jota valmentaisin mieluiten, Vartiainen sanoi tiedotteessa.

Vartiainen lupailee, että myös ensi kaudella tullaan näkemään palloa hallitseva Indians.

– Indiansista kun on kyse, niin pallonhallinta ja pallolla hallitseva joukkue tullaan näkemään myös tulevalla kaudella. Se ei tule muuttumaan, eikä pidäkään muuttua. Tietysti halutaan tunnistaa ne asiat, joissa pitää olla parempia ja terävöittää kokonaisvaltaista pelaamista. Halutaan kehittyä entistä paremmaksi siinä, mitä pystytään tekemään pallolla koko kentän alueella.

Vartiaisen aisapariksi palaa vuosina 2015-2017 espoolaisten päävalmentajana toiminut Stefan Korhonen, joka on vaikuttanut viime vuosina seuran A-junioreissa ja alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Joukkueessa on paljon potentiaalia ja varaa kehittyä. Muutaman palaverin ja kausipalautteen perusteella pelaajilla on nälkää ja halua parantaa viime kaudesta. Ajatukset on tällä hetkellä pelkästään kesätreeneissä ja keskitytään vetämään se mahdollisimman laadukkaasti. Katsotaan siitä sen jälkeen eteenpäin, Korhonen ennakoi.

Pelaajalistalta löytyvät tutut ykköstähdet Aaro Astalasta Valtteri Kainulaiseen ja Otto Lehkosuohon. Joukkueen kasaamisesta vastaava Mika Leiponen sanoi, että viime kausina reippaasti uudistuneeseen joukkueeseen haluttiin jatkuvuutta, minkä vuoksi myös muutokset ovat hillitympiä.

– Joukkue on uusiutunut viimeisten vuosien aikana ja nyt jatkuvuus oli tärkeintä. Muutokset olivat maltillisia ja loogisia. Koemme, että joukkue omaa potentiaalia kiitettävästi, mutta nyt on tehtävä yksinkertaisesti töitä ehjän kauden läpiviennin eteen, Leiponen avasi.

Westend Indians 2021-22:

Pelaajat:
#2 Astala Aaro
#7 Niskanen Sami
#8 Toropainen Santeri
#11 Salo Teppo
#12 Harjula Eero
#14 Junnila Samuli
#15 Harjula Tuomas
#17 Koskinen Ossi
#21 Jäppinen Amos
#23 Kareinen Miikka
#24 Alaluusua Samuli
#27 Puska Perttu
#33 Kainulainen Valtteri C
#36 Jokisalo Juuso
#42 Arkkila Olli
#65 Huppunen Samuli
#76 Kirvesniemi Mikko
#77 Junkkari Jonatan
#80 Nykänen Eetu
#81 Lehkosuo Otto
#93 Auvinen Jasper

Toimihenkilöt:
Päävalmentaja: Vartiainen Antti
Valmentaja: Korhonen Stefan
Valmentaja & data-analyytikko: Tervo Sakari
MV-valmentaja: Jokinen Ville
Fysiikkavalmentaja: Rissanen Roope
Fysioterapeutti: Lepola Antti
Fysioterapeutti: Sharifi Diari
Fysioterapeutti & huoltaja: Palomaa Sebastian
Huoltaja & joukkueenjohtaja: Pulkki Mikko
GM: Leiponen Mika

Lähde: Indiansin tiedote

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira