Liigat

Kahden maalin Mikko Laakso ratkaisi pronssimitalit KrP:lle – SB-Pro tasoitti välieräsarjan

05.04.
2021
Liigat

TPS ja KrP väänsivät tasaisen pronssikamppailun, joka päättyi vieraiden juhliin. Kuva: Anssi Koskinen

Pronssimitalien kohtalo ratkesi tasaisessa kamppailussa, jonka Nokian KrP ratkaisi pelimiesten kympillä. Naisten välierissä SB-Pro tasoitti voitot Classicin vieraana.

TPS – Nokian KrP 3–5

Ottelun maalirikkain erä oli ensimmäinen, jossa molemmat osuivat kahteen kertaan. Toinen erä mentiin niin ikään tasalukemissa, molempien osuttua kertaalleen.

Kolmannessa erässä iltapäivän tehomies Mikko Laakso (2+1) otti sankarin viitan harteilleen. Laakso laukoi illan toisensa ja ottelun voittomaaliksi jääneen 3–4-ylivoimaosuman ajassa 54.23. TPS haki vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta 16 laukausta pysäyttänyt Miro Tuomala piti pintansa ja Joona Rantala viimeisteli 5–3-voittolukemat tyhjään rysään vajaa minuutti ennen loppua.

Pronssi oli KrP:n seurahistorian toinen mitali. Edellinen, keväällä 2018 tullut mitali oli niin ikään pronssinen.

Ottelun tilastot

Classic – SB-Pro 2–4 (voitot 1–1)
PSS – SSRA 6–1 (voitot 1–1)

SB-Pro tasoitti välieräsarjan Classicia vastaan. Kotijoukkue sai otteluun hyvän lähdön Julia Woivalinin (1+0) siirrettyä Classicin johtoon ylivoimalla ajassa 5.23. Pro kuitenkin nousi johtoon vielä avauserässä Elina Vanhasen (1+0) ja Aino Tuokkolan (1+0) maaleilla. Toisen erän ainokaisesta vastasi Elina Kujala (1+0) ylivoimalla. Päätöserän avausminuutilla Jaana Lirkki (1+1) siirsi vieraat jo 4–1-johtoon. Classic kavensi kertaalleen, mutta ei onnistunut nousemaan ja ottamaan vieläkään pudotuspelien ensimmäistä kotivoittoa.

Ottelun tilastot

Myös päivän toisessa välierässä avausosan hävinnyt joukkue oli vahvempi. SSRA siirtyi Porvoossa pelatussa toisessa välierässä 1–0-vierasjohtoon Elli Kylmäluoman ylivoimaosumalla ajassa 4.53. Enempää vieraat eivät juhlineetkaan. PSS kiri edelle jo avauserässä osuttuaan kolmesti. Toinen erä oli maaliton. Päätöserän alussa Alisa Kettunen (2+0) lisäsi johdon kolmeen maaliin. 49. minuutilla Aada Heikkinen (1+1) ja Fanny Holmberg (1+0) osuivat 14 sekunnin välein. PSS voitti ottelun selkein 6–1-lukemin

Ottelun tilastot

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira