Kaleva kertoi keskiviikkona Petri Turusen potkuista – ”Olen yllättynyt ja pettynyt”

SSRA antoi Petri Turuselle yllätyspotkut. Turunen kuvassa selin kameraan nähden. Kuvituskuva: Ari Arola

SSRA antoi Petri Turuselle yllätyspotkut. Turunen kuvassa selin kameraan nähden. Kuvituskuva: Ari Arola

Oululainen maakuntalehti Kaleva uutisoi keskiviikkona F-liigan kolmannen SS Rankat Ankat-PSS -välieräpelin jälkeen, että päävalmentaja Petri Turunen on erotettu päävalmentajan paikalta jo ennen keskiviikon ottelua.

Artikkelissa ei vielä ollut kuitenkaan aihetta avaavia kommentteja Turuselta eikä SSRA-manageri Jani Laukolta asiaan liittyen. SSRA kuitenkin tiedotti asiasta sosiaalisessa mediassa torstaina. Näet päivityksen täältä tai täältä.

Tiedotteessa kerrottiin, että Turunen on vapautettu tehtävästään harkinnan jälkeen. Tiedotteessa myös painotettiin, että ajankohta ei ole optimaalinen. Päätöksellä kuitenkin haluttiin antaa työrauha joukkueelle.

Varsinaisiksi syiksi nostettiin joukkueen ja päävalmentajan näkemyserot pelitavallisista sekä valmennuksellisista asioista. Tiedotteen mukaan asiat olivat päätyneet siihen pisteeseen, ettei yhteistyötä voitu jatkaa. Samalla kerrottiin, että muu valmennustiimi kantaa jatkossa valmennusvastuun. Keskiviikon pelissä päävalmentajana toimi valmennusryhmän jäsen Karo Kuussaari.

SSRA hävisi keskiviikon ottelun 1-6 ja on sarjassa 1-2-tappiolla porvoolaisia vastaan. Finaalipaikka aukeaa kolmella voitolla.

Turunen yllättyi päätöksestä

SSRA ei kommentoinut asiaa torstainakaan tiedotettaan tarkemmin, mutta jo ennen SSRA:n tiedotteen julkaisua tavoitimme Turusen, joka oli tarkka sanoistaan, mutta avasi aihetta jonkin verran omasta näkövinkkelistään.

– Sain asiasta tiedon tiistaina myöhäisillasta managerilta ja puhelusta ilmeni, että vaihtoehtoja ei ole, Turunen kertoo siitä miten sai tiedon potkuistaan.

Turunen ei halunnut avata kovin tarkkaan omia arveluitaan potkujen motiiveista, koska joukkueen kausi jatkuu, mutta SSRA:n tiedotekin avasi asiaa jonkin verran.

– En halua sanoa mistä on omasta mielestäni kyse, sillä haluan antaa rauhan pelaajille, joiden pelit jatkuvat vielä. Samaa sanoin Kalevallekin, koska oli kyse pelipäivästä. Asiaan voi palata myöhemmin, Turunen pyörittelee.

Turusen potkuja voi pitää kahdesta syystä hyvinkin yllättävinä. Ensinnäkin potkuja ei yleensä jaeta kesken välieräsarjan, kun voitot ovat 1-1.

Toisekseen niitä harvoin jaetaan sellaisille valmentajille, joiden joukkue pelannut historiansa tuloksellisesti parhaan kauden. SSRA oli runkosarjan kakkonen ja ihan tasoissa ykköseksi sijoittuneen SB-Pron kanssa. Kova suoritus joukkueelle, jota arvioitiin kauden alla sarjan häntäpäähän.

Turunen myöntää yllättyneensä tiedosta.

– Meillä oli kotietu ja kotipeli tulossa. Olimme hävinneet lokakuun jälkeen vain kerran kotona, joten odotin keskiviikon kotipeliä. Toinen odottamisen arvoinen asia oli, että sarjan puolustajaeliittiin kuuluva Laura Liimatta oli palaamassa kokoonpanoon.

– Sain ensin puhelun siitä, että Liimatta on pystynyt harjoittelemaan A-tyttöjen kanssa ja sitten tuli managerilta puhelua tästä toisesta asiasta. Taustalla oli suhissut ja täysin selustasta tämä tuli.

Turunen kuitenkin myöntää, että jonkinlaista kriittistäkin keskustelua on käyty kauden aikana.

– Kriittistä keskustelua on toki käyty ja koko ajan puhuttu toiminnasta. Arvasin tähän lähtiessäni, että ei tule olemaan helppo pesti ja taitava pitää olla, että pystyy luovimaan tässä ympäristössä.

Mitä mieltä olet omasta työpanoksestasi tällä kaudella?

– 21 voittoa 31 ottelusta on kova saldo. Vieraissa nähtiin ennennäkemättömän hyviä tuloksia ja kotona tietysti myös. Kuukauden pelaajia olisi mielestäni voinut valita joka kuukausi Ankoista. Kaikki pistepörssit vietiin ihan puolustajista alkaen.

– Kaikkien testitulokset paranivat reippaasti ja se muutos tehtiin mitä haluttiin. Joukkue nousi hänniltä ihan eri tasolle. Kiitos kuuluu tietysti koko valmennustmille Karo Kuussaari, Annukka Häkli, Juha Kankaanpää ja fysiikkaavalmentaja Mika Pussinen. Pitää tässä kuitenkin omaa panostakin miettiä kriittisesti, Turunen pohtii ja lisää vielä.

– Joukkueen sisäiset voimat tähän johtivat. Olen yllättynyt ja pettynyt.