Liigat

Lamminen ei saanut pelikieltoa – ”Toisen pelaajan huono peliasento on aiheuttanut kontaktin”

10.04.
2021
Liigat

Kurinpitäjä armahti Classic-kapteeni Janne Lammisen kolmatta kertaa tänä keväänä. Kuva: Esa Takalo

Pääsarjojen kurinpitäjä ei määrännyt Classicin Janne Lammiselle rangaistuksia kontaktista Oilersin Rasmus Kainulaiseen F-liigan kolmannessa loppuottelussa Classic–Oilers 9.4. Tilanne oli tullut tutkittavaksi otteluvalvojan videotutkintapyynnöllä.

Peliajassa 44:57 pallon tavoittelutilanteessa Janne Lamminen tuli Rasmus Kainulaisen takaa tavoitellen palloa ja osui käsivarrellaan Kainulaista päähän. Kainulainen kaatui ja loukkaantui lievästi, mutta jatkoi peliä. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Kurinpitäjä perustelee päätöstä seuraavasti:

Käytössä olevan materiaalin perusteella kyseessä on valitettava tapaturma. Lamminen pelaa tilanteen normaalisti tavoitellessaan palloa. Kainulainen tekee suunnanmuutoksen ja joutuu epäedulliseen asentoon. Lammisen liike on normaali, eikä hän tee mitään voimistaakseen kontaktia vaan fokusoi toimintansa saadakseen pallon. Lammisen käsi osuu Kainulaista päähän ja aiheuttaa lievän loukkaantumisen. Katson, että kyseessä on ollut normaali pelitilanne, missä toisen pelaajan huono peliasento on aiheuttanut kontaktin. Lamminen ei ole osoittanut tilanteessa piittaamattomuutta, vaan tilanne on ollut vahinko.

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Tilanne videolla:

Teksti: F-liiga

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira