Oilers nappasi LASB-kapteenin – Tuure Ailio siirtyy Espooseen: ”Monipuolinen pelaaja, jonka vahvuudet osuvat erinomaisesti Öljymiesten keskeisimpiin kehityskohteisiin”

Tuure Ailion ura jatkuu neljän LASB-vuoden jälkeen Espoossa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tuure Ailion ura jatkuu neljän LASB-vuoden jälkeen Espoossa. Kuva: Juhani Järvenpää

Finaaleissa Classicille taipunut Oilers julkaisi torstaina tulevan kauden ensimmäisen pelaajahankintansa. Tuure Ailio siirtyy LASBista Espooseen.

Vuonna 1997 syntynyt Ailio on ehtinyt liigatasolla pelata pudotuspelit mukaanlukien 171 ottelua. Niissä on syntynyt maukkaat 48 maalia sekä 46 syöttöpistettä. Edelliset neljä kautta Ailio on edustanut LASBia, joista viimeisimmällä hän toimi joukkueen kapteenina. Ennen LASB-vuosia keskushyökkääjä pelasi kaksi kautta Tapanilan Erässä ja fuusion jälkeen yhden kauden EräViikingeissä.

– Oilersissa on tarjolla huikeat puitteet harjoittelemiseen ja kehittymiseen. Omalle uralleni on luonnollisesti iso askel eteenpäin siirtyä tuoreeseen finaalijoukkueeseen. Aikuisten tasolla en ole varsinaisesti voittanut mitään ja täällä koen sen mahdolliseksi tulevina vuosina. Lisäksi pääsee päivittäin treenaamaan maajoukkueringissä olevien pelaajien kanssa niin heidän vierellään, kun yrittää pärjätä niin kehittyy väkisinkin, Ailio hekumoi espoolaisseuran tiedotteessa.

SSV:ssä ja Erässä juniorivuotensa viettänyt Ailio summasi viime kauden runkosarjaan 6+12=18 pistettä ja viiteen puolivälieräotteluun 1+1=2. Hän on Oilers-käskijä Heikki Luukkoselle tuttu pelaaja nuorten maajoukkueesta.

– Tänä keväänä Tuure sai kunnian johtaa lahtelaiset seurahistorian ensimmäisiin pudotuspeleihin kapteeninnauha hihassaan lähes 150 runkosarjaottelun kokemuksella. Ura on edennyt nousujohteisesti ja määrätietoisin askelin, vaikka muutama vastoinkäyminenkin on pitänyt loukkaantumisten muodossa selättää. Tuure on monipuolinen pelaaja, jonka vahvuudet osuvat erinomaisesti Öljymiesten tulevan kauden keskeisimpiin kehityskohteisiin, Luukkonen luonnehti uutta värväystä.

Lähde: Oilersin tiedote