Liigat

Tampereella nähtiin aiempaa parempi Oilers, mutta sekään ei riittänyt – Classic enää voiton päässä mestaruudesta

09.04.
2021
Liigat

Oilers haastoi Classicin tasaväkisesti, mutta voitto jäi tälläkin kertaa haaveeksi. Kuva: Esa Takalo

Finaalisarjan kolmas ottelu Tampere Areenalla oli kahta aiempaa selvästi tasaisempi. Voittaja oli kuitenkin sama. 3–0-johtoasemaan finaalisarjassa siirtynyt Classic voitti perjantai-illan kamppailun lukemin 5–3.

Oilers tuli otteluun terävästi ja avasi maalihanat ajassa 3.10 Casper Pfitznerin (1+1) toimesta. Tasan neljä minuuttia myöhemmin Tuomas Iiskola (1+1) oli maalinedustalla hereillä ja tökkäsi irtopallon yhdellä kädellä pussiin. Classic tuli kuitenkin erän puolivälin jälkeen maalin päähän Sami Johanssonin (2+1) pöyristyttävän upealla laukauksella Oilers-penkin edestä.

Ottelun toinen erä oli ensimmäisen kaksikymppisen tapaan tasainen. Eetu Sikkisen (1+0) viivasta lähtenyt kaaliperhonen yllätti Joonas Kaltiaisen ajassa 25.17. Kolmea minuuttia myöhemmin Oilers pääsi ylivoimalle. Tuomas Iiskolan loistava poikittaisyöttö tavoitti maalinkulmalle nousseen Antti Suomelan (1+0). Classic tuli kuitenkin viittä minuuttia myöhemmin tasoihin Johanssonin toimesta.

Kolmas erä oli kolikonheittoa, jossa pidemmän korren veti Classic. Voittomaali lävähti Mikko Leikkasen lavasta Classicin sahattua vastahyökkäyksestä vapaan paikan takatolpille. Kellossa paloi 53.52. Oilers oli lähellä kuitata maalin Markus Markkolan (0+1) peipattua itsensä vapaaksi keskialueella. Markkola tarjoili Rasmus Kainulaiselle laitaan, mutta Lassi Torisevan gamesaver teki tasoitushaaveet tyhjiksi.

Loppulukemat 5–3 sinetöi Oskari Heikkilä (1+1) sarjan toistaiseksi upeimmalla yksilösuorituksella. Classic-hyökkääjä purjehti Oilers-puolustuksen välistä läpiajoon ja viimeisteli hallitusti rystyltä.

Oilers onnistui nostamaan tasoaan selvästi kahdesta ensimmäisestä finaalista. Samaa sanoivat isäntien Nico Salo erätaukohaastattelussa ja Leikkanen ottelun jälkeen. Oilers paransi etenkin pallollista peliään, pääsi päätyihin ja sai pelin virtaamaan. Etenkin omissa kulmissa Classic oli ajoittain pahoissakin ongelmissa.

Tehojenkin valossa ottelun paras viisikko oli aiempien tapaan Classicin ykköskenttä. Se värkkäsi kolme Classicin viidestä maalista. Kakkonen osui kahdesti.

Sekä Toriseva että Kaltiainen kirjasivat 12 torjuntaa.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Tapiolassa, jolloin mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla Classicille.

Ottelun tilastot

Ottelun huippuhetket:

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira