Liigat

TOP 5: Miesten F-liigan parhaat maalivahdit kaudella 2020-21

21.04.
2021
Liigat

Miro Tuomala pelasi erinomaisen kauden KrP:n tolppien välissä. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo julkaisee useita TOP 5 -listoja päättyneestä miesten F-liigakaudesta. Ensimmäisenä rankkasimme päättyneen kauden parhaat maalivahdit.

5. Markus Laakso, Happee

Happee-vahti koppaili runkosarjassa melko tasaisesti ja oli etenkin kevätpuolella – koko Happeen tavoin – iskussa. Pallo tarttui 77,28 prosenttisella varmuudella. Pudotuspeleissä Laakso oli loistava ja pysäytti pelivälinettä kevään parhaalla prosentilla, 83,45. Mukaan mahtui myös kevään ainoa nollapeli. Luotettava torjuja, jonka rutiinitaso on hyvä.

4. Joonas Kaltiainen, Oilers

Oilersin maalinsuu ei ole aina kiitollisin paikka, sillä torjuntatöitä tulee usein vastahyökkäyksistä. Lähitorjujana Kaltiainen oli jälleen mainio. Kauempaa tulevat laukaukset kuitenkin aiheuttavat toisinaan haasteita. Pystyi pudotuspeleissä venymään tärkeillä hetkillä ja koppaili myös finaaleissa mallikkaasti.

3. Santtu Pohjonen, LASB

LASB rynnisti seurahistorian ensimmäisiin pudotuspeleihin vahvan syksyn ansiosta. Pohjonen oli maalin suullaan loistava ja auttoi torjunnoillaan kääntämään tiukkoja pelejä voitoiksi. Torjui runkosarjassa toiseksi eniten koko liigasta, 407 kertaa, mutta pysäytti pallot liki 80 prosenttisesti. Pudotuspeleissä tehtävä oli mahdoton Classicin tulituksen alla.

2. Lassi Toriseva, Classic

Ei ollut runkosarjassa parhaimmillaan ja vielä pudotuspelien alussa oli hakemista, mutta kauden tärkeimmillä hetkillä Toriseva oli maagisen hyvä. Päästi neljään finaaliin vain kahdeksan maalia ja esitti tukun gamesavereita. Huipputaso oli jopa heittämällä sarjan kovin.

1. Miro Tuomala, Nokian KrP

Hujoppi sai kehittää fysiikkaansa pitkällä preseasonilla ja se näkyi. Aiemmilla kausilla kiusanneet vammat eivät enää häirinneet. Myös KrP:n pelitaparemontti piti viisikkorakenteet paremmin kasassa, mikä helpotti myös Tuomalan pelaamista. KrP-vahti pelasi koko kauden kovalla tasolla. Varmaa perustorjumista, jonka päälle useampia huipputorjuntoja. Päästettyjen maalien keskiarvo pysyi alle 4,5 maalissa. Etenkin välieräsarjassa Classicia vastaan Tuomala onnistui pitämään Näätiä pystyssä kovan tulituksen alla.

Pääkallo.fi