FBC Loisto julkaisi pelaajarunkonsa – paljasti samalla kahden pelaajan ensi kauden osoitteen

Suomen Cupin voittaneen FBC Loiston materiaali heikkenee. Kuva: Esa Takalo

Suomen Cupin voittaneen FBC Loiston materiaali heikkenee. Kuva: Esa Takalo

FBC Loisto kertoi kotisivuillaan ensi kauden F-liigajoukkueen pelaajarungon.

Lähtijöiden lista on suorastaan karu. Menneen kauden paras pistenainen Laura Pakarinen siirtyy Sveitsiin Klotenin riveihin. Maajoukkuetason puolustaja Ulla Valtola suuntaa KAIS Moraan Ruotsin Superliigaan. Sen päälle Loisto kertoi ensimmäisenä myös Iida Mettälän siirron Malmöön, sillä ruotsalaisseura ei ole siirtoa itse julkaissut. Mettälä valittiin F-liigan parhaaksi puolustajaksi kaudella 2020-21.

– Turha tässä on valehdella ja sanoa ettei näiden pelaajien lähteminen tuntuisi, väitän että tuntuisi missä tahansa naisten seurajoukkueessa missä maassa tahansa. Samalla, vaikka hiukan harmittaakin, niin täytyy olla pelaajien puolesta tyytyväisiä. Saavat varmasti hienoja elämänkokemuksia rajojen ulkopuolelta.

– Täytyy myös ajatella niin, että useat ihmiset seurassa on tehneet hyvin duunia, kun pelaajamme kiinnostavat ulkomaita myöden. Toki pelaajat on itse sen isoimman duunin tehneet. Emme me silti haluta jäädä pelkästään hyvän kasvattajaseuran asemaan, vaan tarkoitus on pärjätä myös tulevalla/tulevilla kausilla sarjassa, päävalmentaja Matti Pienihäkkinen kommentoi tilannetta seuran sivuilla.

Sini Niinikoski löytyi jo TPS:n uutisesta ensi kauden joukkueen osalta. Anna Marttalan on huhuttu menevän Tepsiin, mutta tässäkin tapauksessa Loisto kertoi siirrosta nyt. Muutama viime kauden pelaajista pohtii tulevaisuuttaan. Pinja Vesanen ja Jannike Grönroos ovat näitä pelaajia.

Sopimuspelaajat: (22.5.2021)
Grönberg Clara
Heininen Eeva
Heininen Minnie mv
Hermanson Elinda mv
Keihäs Nea
Koski Eerika
Lahti Tuulia
Lenkkeri Saana
Maikola Henrika
Nevalainen Linnea
Oksanen Siiri
Pietilä Emilia
Pietilä Olivia
Väätäjä Maija

Treeniringissä:
Eko Pipsa (Loisto A-tytöt)
Grönroos Jannike
Honkonen Olivia (Welhot)
Kurppa Emilia (Wirmo A-tytöt)
Isomäki Noora (Blue Fox)
Pietilä Tessa (Wirmo A-tytöt)
Ranne Iina (Loisto A/B-tytöt)
Sauvonsaari Tessa (Loisto A-tytöt)
Viitala Maria mv (Konnat)
Vesanen Pinja
Vähäkangas Emma (Blue Fox)

Valmennustiimi:
Matti Pienihäkkinen, päävalmentaja
Mika Pietilä, valmentaja
Petri Heino, valmentaja
Jani Penttilä, valmentaja
Jouni Savonen, maalivahtivalmentaja
Joni Koskimäki, fysiikkavalmentaja
Teemu Näreoja, fysiikkavalmentaja