Liigat

TPS vahvisti kolme uutta sopimusta – Ahokas, Niemelä ja Hautamäki mukaan mitalijahtiin

05.05.
2021
Liigat

Aleksi Ahokas on TPS:n mies ensi kaudella. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigan TPS julkaisi tiistaina kolme uutta pelaajasopimusta. Aleksi Ahokas, Jere Niemelä ja Jaakko Hautamäki edustavat TPS:aa ensi kaudella.

Ahokas (s. 1996) on edustanut pääsarjaurallaan Savonlinnan Top Teamia, Joensuun Josbaa ja Kuopion Welhoja. Kahdessa ensiksi mainitussa otteluita on kertynyt 101 (55+53). Viimeiset kolme kautta liigassa Welhojen riveissä ovat olleet Ahokkaalta tehokkaita. Takana on 76 liigapeliä pistein 39+58.

– Aivan mahtavat fiilikset päästä Turkuun ja TPS:aan. Molemmista olen kuullut pelkkää hyvää. Organisaatio on huippuluokkaa ja joukkue täynnä kovia pelimiehiä. Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on ottaa pelaajana steppejä eteenpäin ja joukkueena tietysti taistella siitä kirkkaimmasta. Siirto uusiin maisemiin tekee hyvää ja uskon sen näkyvän positiivisesti ensi kaudella kentän puolella. Olen tulossa Turkuun voittamaan ja antamaan kaikkeni uudelle seuralle, Ahokas sanoi TPS:n uutisessa.

Niemelä (s. 2000) on pelannut kolme kautta Divaria NST:ssä ja SaiPassa. Hyökkäävä puolustaja on pelannut 82 Divarin ottelua (59+42).

– Erittäin odottavaisin mielin siirrytään uusia haasteita kohti. TPS on organisaationa erittäin ammattimainen ja uskon että juuri tässä seurassa pystyn ottamaan seuraavia askeleita urallani. Joukkueesta ja sen toiminnasta kuullut pelkkää hyvää ja uskon että minullakin on paljon annettavaa tälle seuralle ensi kaudella! Turussa on myös näyttänyt olevan fanikulttuuri kunnossa joten toivotaan, että ensi kaudella myös katsojat pääsevät paikan päälle, Niemelä kommentoi.

Hautamäki (s. 1989) on TPS:lle ennestään hyvinkin tuttu pelaaja. Hän pelasi TPS:ssa viimeksi hopeaan päättyneellä kaudella 2018-19, mutta viimeiset kaksi kautta menivät Divarin FBC Turun paidassa. Liigapelejä Hautamäki on pelannut urallaan 149 (48+77) ja Divarin otteluita kaikkiaan 93 (34+83).

– Minulla oli kaksi vaihtoehtoa. Peliuran lopettaminen tai sen jatkaminen sillä ehdolla, että on mahdollisuus voittaa mestaruus. Tepsistä tarjottiin minulle mahdollisuutta jälkimmäiseen, joten tartuin siihen. Mahtavaa päästä takaisin Tepsiin, Hautamäki avasi ratkaisuaan.

TPS:n uutinen

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen