TPS:n naisten liigajoukkue vahvistuu – NHL-tähti Mikko Rantanen tukee toimintaa

Jenna Saario (vas.) palaa TPS:n paitaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Jenna Saario (vas.) palaa TPS:n paitaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen

TPS:n naisten F-liigajoukkueen sopimustilanne julkaistiin tiistaina. Listauksessa on kovia värväyksiä.

Suurimpana nimenä voi pitää maajoukkuepelaaja Jenna Saariota, joka palaa Suomeen Ruotsin liigan KAIS Morasta.

– Tuntuu, että otin suuria askeleita sekä pelaajana että ihmisenä viimeisen kahden Ruotsissa vietetyn vuoden aikana. Nyt on kuitenkin aika palata kotiin ja mustavalkoiseen paitaan. Naisten edustusjoukkueen hieno tarina on vasta aluillaan ja tuntuu uskomattoman hyvältä saada olla osana sitä. Joukkueen vahva runko säilyy ja jengi vahvistuu entisestään, Saario kommentoi TPS:n uutisessa.

Muista hankinnoista SB-Prosta seuraan siirtyvä puolustaja Ina Leminen on myös ollut mukana maajoukkueympyröissä viime vuosina. 2000-luvulla syntyneitä uusia pelaajia ovat EräViikingeistä siirtyvä Cira Virta, SPV:stä siirtyvä maalivahti Lisette Blomqvist, FBC Loistosta paikallisseuraan vaihtava Sini Niinikoski sekä SB-Pron junioreista Tepsiin siirtyvä Ida Wiberg. Joukkueen valmennus julkaistiin viime viikolla ja päävalmentajaksi palasi Aki Vilander.

– Itselleni tärkeää oli, että puolustukseen piti löytää muutama profiilipelaaja ja materiaalin täytyy olla kestävämpi kaikin puolin. Lopulta ollaan tilanteessa, että jokainen osa-alue on hieman vahvistunut, joten täytyy myöntää että TPS:n toimistolla on kellokortit leimattu kevään aikana, Vilander sanoitti seuran uutisessa.

TPS sai pidettyä hyvin viime kauden runkonsa, joten joukkue vahvistuu selkeästi. Taustalle on saatu jo joukkueen ollessa kasassa yllättävä tukija, sillä NHL:ssä mainetta niittävä Colorado Avalanchen Mikko Rantanen tukee seuran tyttö- ja naistoimintaa rahallisesti.

Rantasen siskot Noora ja Laura pelaavat edustusjoukkueessa. Jääkiekkoilija on itsekin edustanut TPS:aa jääkiekon lisäksi myös salibandyssa.

– Sydämeni on edelleen vahvasti mustavalkoinen ja olen saanut TPS:ltä hyvät eväät uralleni. Nyt minulla on sauma antaa takaisin ja haluan ilomielin sekä ylpeänä kantaa oman korteni kekoon etenkin naisten huippu-urheilun tukemiseksi. Varsinkin koronan jälkeen urheilu ja seurat tarvitsevat meidän kaikkien tukea, jotta pystymme yhdessä antamaan mahdollisuuksia unelmoida ja harrastaa, Mikko Rantanen sanoitti.

TPS:n laaja uutinen löytyy täältä

Sopimustilanne 11.5. (suluissa kauden 20-21 seura, jos muu kuin TPS)

Maalivahdit:
Noora Vuorela
Lina Hurme
Lisette Blomqvist (SPV)

Kenttäpelaajat:
Cira Virta (ErVi)
Iina Siirilä
Tiina Hoikkala
Sini Vasankari
Ina Leminen (SB-Pro)
Joanna Kaasalainen
Saara Suomela
Vivian Aho
Jenna Saario (KAIS Mora IF)
Noora Rantanen
Aino Järvinen
Milla Nordlund
Sini Niinikoski (FBC Loisto)
Noora Laine
Nella Saarikko
Laura Rantanen
Sofia Leino
Diana Klavan
Karla Kosola
Ida Wiberg (SB-Pro jun.)

Tarkennus: Artikkelissa kuvailtiin Mikko Rantasta alunperin joukkueen mesenaattina, mutta Rantanen lähti mukaan toimintaan vasta, kun uuden joukkueen rakennus oli valmis, joten termi on tässä yhteydessä harhaanjohtava. NHL-tähden panos tulee kuitenkin näkymään eritoten tulevaisuudesssa joukkueen taustalla.