Vilander palaa TPS:n peräsimeen – ”Olen äärimmäisen innostunut tästä”

Aki Vilander palaa TPS:n penkin taakse. Kuva: Anssi Koskinen

Aki Vilander palaa TPS:n penkin taakse. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n naisten F-liigajoukkueen ensi kauden päävalmentaja on Aki Vilander.

Vilander palaa kahden vuoden tauon jälkeen. SB-Prossa Vilander saavutti Suomen Cupin voiton 2020 ja tänä keväänä SM-hopeaa. Syynä seuranvaihtoon oli jo talvella toteutunut muutto takaisin Turkuun.

– Turussa ja TPS:ssa on nyt annettu selkeä signaali siitä, että mihin naisten huippu-urheilua halutaan seuraavien vuosien aikana kehittää niin resurssien kuin toiminnan laadun puolesta – olen äärimmäisen innostunut tästä! Olen erittäin otettu, että minut valittiin tätä laivaa ohjaamaan osaavan valmennustiimin kanssa. Meidän tehtävä on nostaa tulevina vuosina TPS pelaamaan säännöllisesti kirkkaimmista mitaleista ja kyllä se todellisen menestyksen tavoittelu antaa varmuudella kaikille lisää virtaa, Vilander kommentoi TPS:n kotisivuilla.

Myös muita ensi kauden valmentajia julkaistiin samalla. Valmennusnelikon muita jäseniä ovat Lari Molkka, Tapio Hämeen-Anttila (siirtyy Northern Starsista) ja Hannu Rantanen. Maalivahtivalmennuksesta tulee vastaamaan Risto Mutanen ja fysiikkavalmennuksesta Mika Lönnblad.

TPS kertoi uutisessaan myös, että ensi kauden joukkue tullaan julkaisemaan ensi viikon aikana. Huhumaasta voi lukea, että joukkueeseen tulee mahdollisesti melko isojakin muutoksia, ja TPS tulee taistelemaan mahdollisesti ihan mitaleista kaudella 2021-22.