Divarit

FBC Turun peräsimeen yllätysnimi – Mikko Stenforsista päävalmentaja

03.06.
2021
Divarit

Mikko Stenfors edusti viimeisellä pelikaudellaan FBC Turkua. Arkistokuva: FBC Turku

Divarissa pelaava FBC Turku julkaisi keskiviikkona valmennusryhmänsä. Päävalmentajaksi nousee hiukan yllättäen entinen liigapelaaja Mikko Stenfors.

Muita valmennusryhmän osia ovat Juuso Silen, Tommi Sjöholm, Joni Burman (myös seuran valmennuspäällikkö), Teemu Näreoja (fysiikkavalmennus) sekä Jouni Savonen (maalivahtivalmennus). Silen on seurassa uusi nimi ja on toiminut aiemmin muun muassa Steelersin liigajoukkueen valmennuksessa.

Näreoja on seuran fysiikkavalmentaja, mutta nyt ensi kertaa mukana. Savonen taasen lopetti peliuransa viime kauteen.

– Ei lähdetä rakentamaan Roomaa uudestaan, mutta esimerkiksi verrattuna aikaisempiin kausiin nyt ei juosta niin paljoa pallon perässä. Nyt käytettävissämme on erittäin ammattitaitoinen fysiikkavalmentaja, joten etenkin kesällä menemme fysiikka edellä, Stenfors kommentoi FBC Turun kotisivuilla.

Stenforsin peliura päättyi kaudella 2018-2019 loukkaantumiseen FBC Turun nutussa. TPS:n ja Kooveen riveissä Stenfors pelasi kaikkiaan 173 liigapeliä (21+42) ja saavutti yhden SM-pronssin. Divarikaan ei ole tuntematon sarja, sillä SBS Poria ja FBC Turkua hän edusti toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 50 kertaa (7+19).

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen