Liigat

Huhumylläri: Maailmanmestarin jatkosopimusneuvottelut jäissä

05.06.
2021
Liigat

Mikko Hautaniemen sopimustilanne vaikuttaa kimurantilta Turun suunnalla. Kuva: Anssi Koskinen

Tällä viikolla Huhumylläri suuntasi katseensa Turkuun ja Pohjanmaalle.

Viime kaudella SM-neloseksi yltäneen TPS:n piti julkaista kauden 2021-22 joukkue jo toukokuun aikana, mutta joukkuetta ei siihen aikarajaan mennessä kuulunut. Huhumyllärin tietojen mukaan kyse oli ainakin osin maailmanmestari Mikko Hautaniemen jatkosopimusneuvotteluista, jotka ovat venyneet pitkälle.

Myllärin tietojen mukaan turkulaisten kirstu on melko lailla tyhjä tässä vaiheessa ja se tietysti hankaloittaa tilannetta molempien osapuolien osalta.

Paikallistietojen mukaan laiturin elämäntilanne on sellainen, että lähtö Turusta ei näytä kovin todennäköiseltä. Jonkinlaista kiinnostusta on kuitenkin löytynyt muualtakin.

Hautaniemen kannalta tilanne on tietysti kimurantti. MM-kotikisat pelataan joulukuussa ja pelipaikka pitäisi löytyä tietysti mahdollisimman hyvästä joukkueesta, jonka osalta TPS edustaa F-liigan kärkeä. Kimurantti tilanne on myös TPS:n kannalta, sillä Hautaniemi on joukkueen parhaita pelaajia ja jonkin sortin TPS-ikoni kaiken lisäksi.

Mennään jälleen SPV:n kimppuun. Jo pitkään Huhumaassa on roikkunut kiintoisa huhu siitä, että Kasper Tähkä liittyisi ensi kaudeksi Suomen Cupin voittaneen SPV:n vahvuuteen. Huhu on yksi viime vuosien ”erikoisimmista” ja myllärin tietojen mukaan taitava pelimies olisi toden totta saamassa sopimuksen SPV:n kanssa.

Miksi siirtohuhu on sitten erikoinen tai sanotaan ennemmin yllättävä? Tähkä (s. 1999) olisi taitojen perusteella voinut jo aiemmin urallaan pelata liigassa, mutta kokemusta on karttunut toistaiseksi vain Divarista tähän mennessä. Sen lisäksi aiemmat seurat pääsarjassa HIFK, Loviisan Tor, ÅIF ja Josba eivät aivan äkkiseltään ole kovin lähellä Seinäjokea maantieteellisesti.

Tähkä on erittäin taitava pelaaja, mutta toistaiseksi ei ole näyttänyt siltä, että liigapelaaminen olisi ollut erityisenä maalina uralla. SPV:ssä ainakin fyysinen puoli laitetaan melko nopeasti kuntoon, jos sopimus syntyy. SPV saa Tähkästä pelaajan, joka tuo pallollista osaamista, mutta myös myös monipuolisen pelaajan, jolla on kokemusta pakkina sekä hyökkääjänä.

Onhan tässä mahdollisessa siirrossa yksi hyvinkin mielenkiintoinen puoli: Isä Janne Tähkä nimittäin päätti huiman pääsarjauransa nimenomaan SPV:ssä kaudella 2005-06. Olisi hienoa jatkumua, jos poika taasen aloittaisi liigauransa samassa seurassa.

Pääkallo.fi