Salibandyn fyysisen pelin rajoja pohditaan uudessa työryhmässä

Salibandyn fyysisen pelin rajoja pohditaan nyt uudessa työryhmässä. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Salibandyn fyysisen pelin rajoja pohditaan nyt uudessa työryhmässä. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Salibandyn fyysisen pelin rajat puhuttivat paljon viime kaudella salibandyn pääsarjoissa. Liiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta lupasikin keväällä, että asian tiimoilta tullaan käymään keskusteluita kauden päätyttyä.

Näin on myös toimittu, sillä liigajoukkueiden valmentajia ja pelaajia, aktiivierotuomareita, kurinpidon edustajia, erotuomarisektorin johtoa, sekä Salibandyliiton henkilöstöä kokoontui kahdesti puimaan aihetta toukokuun lopussa. Näissä kokouksissa jaettiin ajatuksia sekä kokemuksia joiden perusteella haettiin yhtenäisiä linjauksia.

Keskustelujen pohjalta pinnalle nousivat isoimpina huolenaiheina päähän osuneet kontaktit, selän puolelta kovassa vauhdissa tapahtuvat fyysiset rikkeet ja pallollisen tilanteen ulkopuolella tapahtuvat odottamattomat fyysiset kontaktit.

Keskusteluiden jälkeen erotuomaripäällikkö Janne Koskinen otti vetovastuun ja perustettiin työryhmä yhtenäistä linjaa rakentamaan.

Työryhmä käynnisti toimintansa viikolla 23 ja siihen kuuluvat Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala, maajoukkueiden päävalmentajat Petteri Nykky ja Lasse Kurronen, pelaajien näkökulmaa edustavat Mia Karjalainen, Nina Rantanen, Nico Salo ja Tero Tiitu, sekä aktiivierotuomarien osalta Mikko Alakare ja Tom Kirjonen. Lisäksi työryhmässä toimivat Mika Saastamoinen erotuomarivaliokunnasta, Pasi Kylmämaa pelisääntötyöryhmästä ja kurinpidon puolelta pääsarjojen videotuomari Rainer Ehro ja kurinpitodelegaatio Sasu Heino, Timo Toivonen ja Tuomo Timonen.