Maajoukkueet

Vahvistus: Kolmesti siirtyneet U19-tyttöjen MM-kisat pelataan syyskuussa – Suomen alkulohkossa lyhyempi peliaika

14.07.
2021
Maajoukkueet

Suomen U19-tytöt pääsevät vihdoin kultajahtiin. Kuva: Salibandy.fi

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat pelataan syyskuussa (1.-5.9.) Ruotsin Uppsalassa, IFF tiedottaa. Päätöksen kisojen pitämisestä teki IFF:n hallitus Ruotsin salibandyliitolta saamansa suosituksen perusteella.

Kisoja ehdittiin siirtää kolmeen kertaan. Alunperin ne oli määrä pelata keväällä 2020. Kisaikäluokka on silti sama kuin alunperin, 2001 syntyneet.

Yhdeksän kisoihin selviytynyttä maata ilmaisi osallistuvansa kisoihin. Maat ovat: Tšekki, Suomi, Latvia, Slovakia, Ruotsi, Sveitsi, Saksa, Puola ja Venäjä. Sen sijaan Australia, Kanada, Yhdysvallat, Kiina, Uusi-Seelanti ja Norja eivät osallistu tulevaan MM-turnaukseen matkustusrajoitusten ja koronatilanteen takia.

Tiedotteen mukaan kisoihin ei ollut mahdollista nostaa korvaavia joukkueita, koska seuraavien MM-kisojen karsintoja pelataan viikkoa myöhemmin Virossa.

Pienemmän joukkuemäärän myötä IFF teki muutoksia turnausformaattiin. A-lohkossa, jossa myös Suomi pelaa, on mukana viisi joukkuetta. Koska alkulohkot pelataan kolmen päivänä aikana, A-lohkon peliaikaa on lyhennetty 3×15 minuuttiin. Suomi pelaa kisojen avauspäivänä keskiviikkona kaksi ottelua.

B-lohkossa ottelut pelataan 3×20 peliajalla. Myös jatko-otteluissa on käytössä 3×20 peliaika.

Otteluohjelma löytyy täältä.

Lähde: IFF:n tiedotteet

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira