Liigat

Top 5: Miesten F-liigan parhaat maalivahdit

15.09.
2021
Liigat

Miro Tuomala palkittiin viime kauden parhaana maalivahtina. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo julkaisee sunnuntaina starttaavan miesten F-liigakauden kynnyksellä tukun top-listoja. Ensimmäisenä vuorossa on sarjan parhaat maalivahdit.

5. Oskari Fälden, TPS
TPS:n uhkakuvien suhteen ei tarvi enää arvuutella, kaatuuko se maalivahtipeliin. Vuonna 2000 syntynyt Oskari Fälden nappasi viime kaudella ykkösveskarin paikan ja oli etenkin kevään pudotuspeleissä loistovireessä. Kookas torjuja koppaili palloa liki 80 prosentin varmuudella. Fälden on maalinsuullaan rauhallinen ja luotettava. TPS-kasvatin hyvät otteet pantiin merkille myös maajoukkueen valmennuksessa. Elokuun Ruotsi-otteluissa Fäldenistä tuli ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt miesten maajoukkuedebytantti.

4. Joonas Kaltiainen, Oilers
Kaltiainen on ollut jo vuosia espoolaisten tuki ja turva. Huippuveskariksi pienikokoinen Kaltiainen yllätetään toisinaan kauempaa, mutta vastaavasti reaktio- ja lähitorjujana hän on erittäin hyvä. Viime kaudella pallot pysähtyivät yli 75-prosenttisesti, mikä on hyvä lukema Oilersin virtaavan pelitavan alla.

3. Santtu Pohjonen, LASB
Pohjonen oli iso tekijä LASBin historiallisen pudotuspelipaikan takana. Illasta toiseen gamesavereihin venyvä torjuja piti lahtelaisia pinnalla tiukoissa peleissä, joita oranssipaidat onnistuivat etenkin syksyllä kääntämään edukseen. Runkosarjan torjuntaprosentti oli lähes 80, vaikka Pohjonen oli toisinaan kovassa pallosateessa.

2. Miro Tuomala, Nokian KrP
Näätäkoppari ehti laittaa keväällä fysiikkaansa kuntoon ja välttyi loukkaantumisilta. Se näkyi. Tuomala koppaili tasaisen varmasti läpi runkosarjan ja oli pudotuspeleissä parhaimmillaan huimassa vireessä, etenkin puolivälieräsarjan ratkaisuhetkillä. KrP onnistui haastamaan Classicia, koska veskaripeli toimi. Happee-kasvatti palkittiinkin ansaitusti kauden parhaana veskarina. Kookas torjuja peittää paljon, mutta on saanut parantuneen fysiikan myötä myös lisää liikkuvuutta.

1. Lassi Toriseva, Classic
Runkosarjassa nähtiin vielä pientä haparointia, mutta kun panokset nousivat tappiin, oli Toriseva omalla tasollaan. Finaalisarjassa upposi vain kaksi maalia ottelua kohden. Kokenut veräjänvartija tuskin loistaa runkosarjassa, se on Classicin alla melko haastavaa. Torisevan huipputaso on kuitenkin selvästi sarjan korkein – ja huipputaso, jossa perustorjuminen on varmaa ja päälle tulee muutamat gamesaverit, löytyy yleensä juuri silloin, kun se pitää löytyä.

Pääkallo.fi