Top 5: Naisten F-liigan parhaat maalivahdit

Classicin Elsi Kangasharju on noussut F-liigan maalivahtieliittiin. Kuva: Anssi Koskinen

Classicin Elsi Kangasharju on noussut F-liigan maalivahtieliittiin. Kuva: Anssi Koskinen

Julkaisemme naisten F-liigakauden kynnyksellä sarjan parhaiden pelaajien top-listat pelipaikkakohtaisesti. Nyt ovat vuorossa maalivahdit.

5. Laura Loisa, EräViikingit

Välivuoden jälkeen pelikentille palaava Loisa on tämän listan jokerikortti. Entisen maajoukkuemaalivahdin historia on vakuuttava, eikä ikääkään ole vasta kuin 30. Tuskin olisi palannut liigakentille, jos ei olisi ollut itsevarma, että koppi tarttuu – kausi näyttää, kuinka käy.

4. Arla Salo, PSS

Viime kevään mestarimaalivahti on sähäkkä ja energinen torjuja, mutta kärsii hieman pienestä koostaan. 1993 syntynyt veskari on jo erittäin kokenut liigakentillä: ura alkoi 2010-11 Tiikereissä. Nyt hänellä alkaa viides kausi Porvoossa, jossa luottoa riittää.

3. Juulia Kataja, Steelers

Top 5 -listojen ainoa pelaaja B-lohkon puolelta. SB-Pron viime kevään hopeavahti otti ja vaihtoi NLB:n puolelle vanhaan tuttuun Steelersiin. Pallosadetta lienee ainakin luvassa, sillä Steelers on lähtökohtaisesti sarjan heittopussi. Kataja voi säästää kauden aikana muutamalta selkäsaunalta.

2. Elsi Kangasharju, Classic

Pohjoisesta ponnistanut maalivahti aloittaa Classicissa nyt viidennen kauden. On päässyt hiipimään liigan huippumaalivahtien joukkoon vähän kuin takavasemmalta. On esittänyt vakuuttavia ja rauhallisia otteita tamperelaisten luukulla. Maalivahdista ei Classicin menestys jää kiinni.

1. Noora Vuorela, TPS

Vuorela aloittaa 10:nnen kauden liigassa, ja ne kaikki hän on pelannut TPS:ssa. Veskari hitsaa päivisin laivoja Turun telakalla ja illalla TPS:n maalin suuta treeneissä ja peleissä. On nähnyt Tepsin nousut ja laskut, ja noussut siinä sivussa itse ansaitusti maajoukkuerinkiin. Joulukuun MM-kisat häämöttävät tähtäimessä.