Liigat

Top 5: Miesten F-liigan parhaat hyökkääjät

16.09.
2021
Liigat

Classicin ykköskentästä löytyy huomattava määrä hyökkäysosaamista. Kuva: Esa Takalo

Julkaisemme top-listauksia sunnuntaina alkavaa miesten F-liigakautta silmällä pitäen. Seuraavana vuorossa on parhaat hyökkääjät.

5. Joona Rantala, Nokian KrP
Moni voisi arvioida, että Rantala kuuluu korkeammalle tässä listauksessa. Toisaalta joku voisi huomioida, että listalta jää pois todella kovia hyökkäyspään pelimiehiä, mikä on täysin totta. Viime kaudella Rantala oli paikoin ilmiliekeissä varsinkin välierissä, mutta heikkoina päivinä taso laski liiaksi. Rantala on ollut runkosarjassa jo takuuvarma yli 60 pisteen pelaaja ja viime pudotuspeleissä meni rikki 20 pisteen raja. Taitava ja ulottuva laituri on vaikea pysäytettävä pallon kanssa. Hyvä ja monipuolinen laukaus ei helpota vastustajien puolustajien työskentelyä nyt tai tulevaisuudessa.

4. Peter Kotilainen, Happee
Happee-laituri on pallollisena alati vaarallinen. Pistekeskiarvollisesti Kotilaisen uran yli 2,5 pojoa per peli runkosarjassa on hurja tahti. Rightin hyökkääjällä on hyvä ja tarkka laukaus sekä vikkelät jalat ja kädet. Viime vuosina myös syöttömäärät ovat olleet kovia ja Kotilainen taitaa myös pelinteon jalon taidon. Voitontahtoinen Kotilainen on kovissa paikoissa omimmillaan, mikä näkyy paikoin siinä, että ylikin voi läikkyä.

3. Eemeli Salin, Classic
Salin valittiin viime kaudella sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. Isokokoinen ja hyväliikkeinen laituri on kahden suunnan pelissä sarjan eliittiä. Erittäin vaikea voitettava kaksinkamppailuissa. Tekee paljon töitä jatkuvasti, mikä tarjoaa myös tilaa kanssapelaajille. Ei mikään erityisen taitava pallon kanssa, mutta laukaus lähtee parhaimmillaan hyvin. Muodostaa Sami Johanssonin kanssa sarjan pelätyimmän tutkaparin hyökkäyspäässä.

2. Nico Salo, Classic
Saloa voinee sanoa sarjan kokonaisvaltaisimmaksi pelaajaksi. Kuten Salinkin, tekee paljon töitä molempiin suuntiin. Näytti viime kaudella monipuolisuutensa luutimalla erinomaisesti myös pakkina liigafinaaleissa. Todella hyvä liike ja fysiikka ylipäänsä. Peliälyä löytyy rutkasti, ja syöttövalikoima on laaja. Laukaus ei ole parhaasta päästä, ja vaikka nakutteleekin tasaisesti pisteitä niin ei ole varsinaisesti pistenikkari ketjussaan. Erittäin tärkeä tasapainottava pelaaja, joka oikeilla ratkaisuillaan ja liikkeellään takaa Classicin ykköskentän tulivoimaisuuden.

1. Sami Johansson, Classic
Viime kauden F-liigan MVP, joka pisti pudotuspelien piste-ennätykset täysin uusille lukemille, ja onnistui runkosarjassakin jälleen erinomaisesti. Osa saattaa erehtyä luulemaan Johanssonia vain yhden tempun poniksi, mutta Johansson on monipuolinen ratkaisija, jolla on lisäksi paljon pallotaitoa ja syöttötaitokin on korkealla tasolla. Laukaus lienee sarjan hyökkääjien paras, jos katsotaan tarkkuutta ja kovuutta yhdistelmänä. Ei ole kuitenkaan pelkkä maalien kärkkyjä, vaan myös erinomainen prässääjä, eikä viisikossaan keskity pelkästään hyökkäämiseen, kuten osa maalintekijäeliitin yksilöistä.

Pääkallo.fi