Liigat

Top 5: Miesten F-liigan parhaat puolustajat

15.09.
2021
Liigat

Mikko Leikkanen on Classicin takalinjojen takuuvarma osaaja. Kuva: Juhani Järvenpää

F-liigakauden alla julkaisemme myös tukun listauksia eri määritelmillä. Tässä listauksessa on mukana arviomme mukaan liigan parhaat puolustajat.

5. Otto Lehkosuo, Indians
Isokokoinen Lehkosuo ei ole ehkä sarjan sulavaliikkeisin, mutta pysyy mukana kansainvälisessäkin vauhdissa. Isokokoiseksi pelaajaksi vahva pallollinen pelaaja, jolla on kelpo laukaus ja hyvä pelisilmä. Pallottomana osaa pelata tarpeeksi kovaa ja peittää laukauksia tehokkaasti. Erikoisuutena vahva maalineduspelaaminen ylivoimissa. Erityistä näytettävää syksyllä joulun kotikisoja ajatellen.

4. Jesperi Lindfors, Oilers
Jokseenkin yllättäenkin nousi Oilersin ykköspakiksi viime kaudella. Hyväliikkeinen, mutta rauhallinen pelaaja, joka tekee hyvin vähän mitään ylimääräistä kentällä. Hyvä pelisilmä pallon kanssa, ja pallottomana taidokas katkomaan syöttöjä keskialueella. Pallolliset ratkaisut ja syötöt ovat pääsääntöisesti hyviä. On myös edelleen ehdolla MM-kotikisoihin, joten alkukauteen tulee vielä lisäsysäys henkilökohtaisella tasolla.

3. Lauri Stenfors, TPS
Stenfors on pallottomana todennäköisesti maailman paras tontillaan. Pelaa kovaa ja tarvittaessa inhottavastikin, jotta vastustaja ei pääse etenemään. Viime kaudellakin osoitti kovissa paikoissa korkean tasonsa. Huomio on jo hiukan vanha, mutta Stenfors on kehittynyt pikku hiljaa myös vahvaksi pallolliseksi pelaajaksi, mistä kertovat yli 20 pisteen kauden runkosarjassa. Laukaus ei ole maailmanluokkaa, mutta pelisilmä on hyvä ja maalisyöttöjä kertyy sitä kautta varsin mukavasti. Pelaa kovalla intensiteetillä ja liikkuu hyvin.

2. Mikko Leikkanen, Classic
Leikkanen oli viime kaudella liigan paras puolustaja. Ei ehkä omassa päässä, mutta kokonaisvaltaisesti katsoen. Yksi sarjan parhaista laukauksista ja osaa käyttää sitä oikein. Ikävistä loukkaantumisista urallaan kärsinyt Leikkanen on toki verkkaisempi kuin nuorempana, mutta paikkaa sitä hyvällä sijoittumisella ja järkevällä liikkeellä. Täten Leikkanen tekee paljon katkoja vastustajien palloihin ja on myös hyvä peittopelissä ylipäänsä. Kokonaisuutena todella hyvällä pelisilmällä varustettu pelaaja.

1. Krister Savonen, Classic
Savonen tekee paluun liigaan parin koronan takia mönkään menneen Sveitsin vuoden jälkeen. Jollei ole edelleen maailman paras puolustaja, niin taitavin ainakin. Pelisilmä ja pallolliset ratkaisut ovat Savosen kohdalla aina priimaa. Pallottomana vaikuttaa pienikokoisena siltä, että jäisi jalkoihin kulmaväännöissä, mutta todella usein tulee voittajana pois pallon kanssa, vaikka vastapelaaja yrittäisi torpata Savosen pois tilanteesta. Erinomainen nappaamaan pallon pois vastustajalta. Tuskin pärjää pistepörsseissä, mutta edistää paremmin peliä kuin yksikään puolustaja sarjassa ja on vastustajan hyökkääjille kantona kaskessa.

Pääkallo.fi