Liigat

Tilastoerikoisuuksien perjantai: Classic osui vain kerran, Rantala iski kolmannen jatkoaikamaalinsa kolmannessa pelissään

22.10.
2021
Liigat

Jatkoaikojen erikoismies Joona Rantala iski jälleen. Kuva: Esa Takalo

F-liigan perjantain kierroksella ihmeteltävää tilastonikkareille.

Ensinnäkin Nokian KrP pelasi kauden neljännen kotipelinsä ja kyseessä oli neljäs kerta, kun peli myös ratkesi vasta jatkoajalla tai rankkarikissa. Rankkarikisan KrP hävisi taannoin OLS:lle, mutta tänään joukkue kaatoi LASBin maalein 4-3. Jatkoajalla se on kaatanut kotonaan myös Happeen ja Jymyn.

Eikä erikoisuudet lopu siihen. Tähtihyökkääjä Joona Rantala on pelannut alkukaudesta vain kolme liigapeliä. Ne kaikki liigapelit KrP on voittanut kotikentällään jatkoajalla ja jokaisen pelin on ratkaissut nimenomaan Rantala. Kolmeen peliin tehot 4+3 ovat myös hyvä osoitus vireestä. Perjantain voittomaali syntyi ajassa 63.09.

Tiukkoja otteluita pelannut KrP on taulukon neljäntenä ja yhden pisteen ottelusta saanut LASB kymmenentenä.

Lempäälän Bläk Boksissa nähtiin myös erikoinen näytelmä liigatasolle. Classicin ja TPS:n välisen ottelun tuloksena komeili 60 minuutin pelin jälkeen lukemat 1-1. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, mutta TPS vei rankkarikisan ja siten ottelun maalein 2-1. Näin ollen TPS sai kaksi pistettä ja Classic yhden. Avaustappionsa kärsinyt Classic johtaa sarjaa ja TPS nousi kahdeksanneksi.

Tulokseen liittyi kaksikin erikoisuutta. Ensinnäkin TPS voitti Classicin runkosarjassa viimeksi keväällä 2010. Toisekseen Classic on viimeksi tehnyt liigassa yhden maalin tai vähemmän 28.3. 2011, jolloin SPV voitti pudotuspeliottelun 5-0. Runkosarjassa Classic iski viimeksi vain yhden maalin, kun Koovee kaatoi joukkueen 13.1. 2010 maalein 7-1.

F-liigan muut ottelut:

NLA
EräViikingit-Classic 3-1

NLB
Pirkat-Helsinki United 2-4

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen